Den här rätten startade som så många andra i mitt liv med snack och planering inför en måltid. Tankarna gick först mot en söt dessert med sedan började jag fundera på att göra en variant på min cheesecake av getost som jag publicerade för ett tag sedan. Jag pratade med värdinnan Eva som lyriskt berättade om en middag hon mindes. Det var en provning med champagnehuset Deutz. Hennes ögon glittrade när hon talade om ostserveringen. En bit sidenmjuk Brillat Savarin som serverades med hallon och en roséchampagne.
Receptet till fyllning och toppgele hade jag redan kommit på, men frågan om vilken botten jag skulle använda kvarstod. Jag lade ut en blänkare på det eminenta nätverket Feeders som jag nyligen blivit medlem i på FB. Ytterligare en Eva pratade nästan lika lyrisk ett kakrecept på Sablé Breton. En knaprig, smörig söt salt kaka som nog skulle passa perfekt till min skapelse. Tack sa jag och började baka. Först några förslag på rosé champagne som kan passa till och så nedanför receptet.