Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Det allvetande internet hjälper mig! Vet nu var namnet Flygande Jakob kommer ifrån.

by Anette Rosvall 2021/03/17
written by Anette Rosvall 2021/03/17
885

Just nu i covidtider är internet en stor hjälp. Jag kan ha kontakt med mina gamla föräldrar och massor av vänner utan att vara rädd för att varken smitta eller smittas. Jag kan lyssna på livemusik, titta på film och resa fastän jag sitter i mitt eget vardagsrum. Har för ett tag sedan även gått med i ClubHouse och kan både lyssna och delta i diskussioner om allt mellan himmel och jord.

Men man kan ju också hitta allt här med en smula källkritik också lära sig ting. Häromdagen funderade jag över namnet på rätten som vi skall äta ikväll Flygande Jakob. Jag ”Googlade”, och hittade det här -”Namnet Flygande Jakob kommer från dess upphovsman, Ove Jakobsson, som var verksam inom flygfrakt. Receptet publicerades första gången i tidningen Allt om Mat år 1976″. Inte vet jag om det är hela sanningen men gott är det iallafall prova gärna mitt recept på Oves sjuttiotalsklassiker. Eftersom den rätten inte är helt enkel att få snygg på bild. Ja ni hajjar en kladdig gratäng med tomat, grädde och bananer som är lite brända på kanterna, är inte helt fotogenisk. Därför får ni istället se något annat flygande. För att knyta ihop påsen tipsar jag om bandet Den flygande bokrullen som spelar Klezmermusik och har helt

fantastiska livekonserter även på sagda internet.

Flygande Jakob

Det här behöver du:

3 dl valfri grädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
2 st bananer
1 pkt bacon
1 st skivad purjolök
(2 msk curry)
salt och peppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och skiva bananerna, skär purjolöken i skivor och skölj dem ordentligt. Dela baconen i bitar och fräs den. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde, chilisås, salt, peppar och curry om du vill, och bred det över kycklingen. Strö över baconen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Tag ut formen och strö över jordnötterna. Servera med kokt ris och sallad.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

flygandejakobklassikermatpratvarför
1 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tack Och Bock Eva & Eva För Inspiration Till En Ostpaj Som helst serveras Med Rosa Champagne!
next post
Hjärtformad tårta med seg browniebotten och fluffig hallonmousse till födelsedagspojkarna.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

1 comment

Elin 2012/09/27 - 22:16

Det stämmer faktiskt! Receptet kommer från allt om mat från början 🙂 Något dem verkar vara ganska stolta över, med all rätt enligt mig, fantastisk vardagsrätt!

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt