Små läckra äppel- och aprikosrosor som du äter i en munsbit. De är små och då vet ni ju att man får ta två… minst! Jag serverar dessa små frasiga lättbakade godsaker med en smarrig kanelkräm och självklart ett litet glas sött. Du hittar tips på det i inlägget precis här under och receptet bakverken hittar du också nedanför, lycka till nu!
3 röda ekologiska äpplen
saft från 1/2 citron
4 msk aprikosmarmelad
en frp färsk smördeg
1 msk florsocker
Kanelkräm
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
kanel och strösocker efter tycke och smak
Gör så här:
Pressa citronsaften i en liten kastrull. Dela dina äpplen på hälften, ta bort fnas och kärnhus. Skär dem sedan i så tunna skivor du kan, lägg dem i kastrullen och koka hastigt upp dem - eller låt Dra dem genast ifrån värmen och sila bort vätskan.
Kavla ut smördegen i tre långsmala delar och bred ut marmeladen, lägg äppelskivorna omlott längst med kanten på smördegen med den röda sidan utåt. Vik sedan resterande deg över nedre delen av äpplena, den utan färg och rulla ihop som en rulltårta. Ställ de små rosorna i ett smort muffinsbläck och låt dem gå i 175 grader i cirka 40 minuter.
Kanelkräm
Under tiden du väntar kan du vispa crème fraîche med vispgrädde tills det blir tjockt, smaksätt med 2 tsk kanel och lite strösocker tills du är nöjd.
Servera med vispad kanelkräm eller vaniljglass och ngt fint grönt - Dessutom tycker jag att det är smarrigt att skåla med en liten skvätt sött vin i glaset.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!