Det har blivit mer och mer vanligt att producenterna tänker på procenten så det alkoholfria sortimentet är numera faktiskt riktigt fint. Att dricka alkoholfritt ibland kan vara bra och nyttigt för både kropp och knopp. Kanske har du redan börjat med den allra första jultallriken i helgen, nu när det är Luciatider och allt. Och kanske vill du därför ha tips på vad du ska hälla i glaset. Antingen kan lyssna på inslaget på STAR FM här men här nedanför får du några extra på alkoholfritt smaskens som passar gott till både jul- och vintermat.
Mariestads alkoholfria julebrygd #11935 är en mörk mustig brygd som bjuder på mörkt bröd, russin och annan torkad frukt, mörk sirap och lite bitterhet av mörk choklad. Marinerade revbensspjäll, julskinka och rökt lammbog sitter som en smäck till.
Mikkeller drinkin in the snow Nr 1967 är en något ofiltrerad mörk brygd som smakar och doftar av vört, apelsin som drar åt pomerans och så en lite grön örtighet. Jag dricker den gärna till köttbullar, prinskorv och det småvarma köket.
Nygårdas bourbonlagrade julmust #1972 är en julmust med lite vuxnare och inte lika söt smak. Det passar mig utmärkt och jag dricker den gärna till hela julbordsbaletten.