Hittade en liten bit röding i min lokala affär och tänkte att den ska jag laga till mig själv på söndag. I vanliga fall brukar jag matcha fisk med mjuka, milda smaker som sockerärtor, champagnesmörsås, löjrom och fint kokad potatis till exempel. Men den här gången var jag sugen på att steka fisken så därför kunde jag klämma på lite extra med smakerna. Dessutom hade jag en fänkål som ropade på hantering i kylen. Resultatet blev inte så snyggt på bild men det var gott. Den smörstekta rödingen fick sällskap med fänkålsgratäng, gremolata och färdig saffransaioli (du kan så klart röra ihop din alldeles egna, men ibland är det skönt med genvägar). Det satt som en liten smäck på söndagskvällen, tända ljus och ett glas vitt vin passade finfint till.
Röding, fänkål, saffran och gremolata satt som en smäck en helt vanlig söndag.
1,4K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/