Min svärmorsa var en hejjare på att baka småkakor. Syltkakorna och kolasnitten var perfekt symetriska och alldeles, alldeles underbart goda. Hon lagade klassisk husmanskost i klass med Werner Vöglie. Men så hade hon ett ess i rockärmen och det var pascha. En lite annorlunda dessert med ursprung från Ryssland och Finland. Den har lite av en ”aquierd taste” som engelsmännen säger. Det betyder att den kanske inte passar alla. Den är sträv, syrlig och söt på samma gång. Har ni inte ätit den så är mitt tips att ni provar den genast. Gärna till påsk för det var då vi fick smaka den. Nu är hon tyvärr i salig åminnelse och bakar säkert småkakor någon helt annanstans. Lättast gör du pashan i en pashaform (finns att köpa på nätet), men du kan också använda en filtertratt klädd med kaffefilter.
Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.
2,2K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg