I veckan gick Streetfood festivalen av stapeln och jag fick den stora äran att vara del av juryn. Min grupp bestod av mig, Karoline och Johannes och vi åt så magen stod i fyra hörn. Diskuterade textur, balans i smaken och hur lätt eller svårt det var att äta rätterna. Vi kom fram till fyra vinnare som alla hade makalöst goda rätter, enkla att äta och dessutom fräscha och med en hållbar tanke. Ni hittar resultatet på Streetfood festivalens egna hemsida. Men jag kan berätta att det var Bowls&Rolls, Mr Mango och What a Crepe som kammade hem vinsterna. HEJA ER!
När jag kom hem ville jag så klart prova att göra min variant av Mr Mangos vinnarrätt! De kallar sin ”Mad chicken Taco” och den innehåller friterad kycklinglårfilé i två mjuka tacobröd samt Inlagd rödkål, limeyoghurt, paprikasalsa och koriander. Min variant blev verkligen inte lika snygg men nästan lika god. Min kyckling marinerades och grillades, jag gjorde syrad rödkål (som för övrigt är ett ypperligt tillbehör till nästan vad som helst) chilimajjo, en salsa och syrad rödlök.
På bilden bredvid min fula taco hittar du receptet på Pulled Pork som jag ville visa pga snyggare bild och minst lika god. Klicka på bilden om du vill ha receptet…
Min variant gjordes på marinerad och grillad kyckling och serverades med, syrad rödlök, chilimajonnäs och en mangosalsa med chili och koriander. Den blev absolut inte lika snygg som deras, men satan i gatan vad god den blev…. Vill du prova hittar du receptet på variant här.