Idag får ni inget recept utan bara ett Hurra! För det är äntligen dags för Stellagalan. Den där galan som jag bildade tillsammans med sju väldigt frustrerade kvinnfolk för cirka åtta år sedan. Lite ilska och irritation kan leda till så mycket gott om man tar känslorna på rätt sätt. Vi struntade i att gnälla och startade istället ett event. Där hyllar, prisar och hurrar vi för kvinnor i den gastronomiska branschen på ett glittrigt och festligt event med kollegor och vänner. Dessutom försöker vi kommunicera vikten av en jämlik bransch på olika sätt bland annat genom ett diskussionsforum, PM från via MyNewsDeks och på sociala medier. Det har gjort skillnad, nu är vi många som förstår att det måste finnas plats för alla om arbetslivet ska fungera. Numera är jurygrupper i tävlingar är relativt jämlika, det är inte bara män som syns i media och dessutom har vi sett en ökning av kvinnor som vinnare på diverse tävlingar. Stellagalan har genom att arbeta positivt skapat nätverk och förebilder som gör att unga i branschen förstår att det finns en plats för dem oavsett kön, ålder och ursprung. Det känns riktigt bra!
Varje år innan galan så är jag ganska slutkörd av det extra arbetet som det innebär att tillsammans med mina kollegor (nästan ideellt) sätta ihop ett event för cirka 300 personer. Men jag vet att jag kommer var euforisk ikväll och lika glad ett bra tag efteråt.