Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Veckans vintips!

by Anette Rosvall 2019/07/05
written by Anette Rosvall 2019/07/05

Att kvällarna är lite svalare är inget skäl till att sitta inomhus. Nej på med en tröja, kanske en liten filt över benen också tänder en massa ljus och sitter länge, ända tills myggen jagar in mig. För det är ju ändå sommar och jag tänker grilla.

Till plocket innan maten – ”Numero uno” till plockmat för mig är torr sherry. Så till mina marconamandlar, min manchegoost och serranoskinka serverar jag gärna Fino Inocente #8202 för 79kr helst iskall i ett vinglas.

Tips till grillat kött – med massor av tillbehör, örtiga och chiliheta såser och röror kräver ganska mycket smak i drycken. Jag drämmer till med Seghesio Nr 22562 för 225kr för den har både massor av fyllig frukt med toner av björnbär, körsbär och mörka plommon. Sköna vaniljiga ektoner samt mjuka tanniner för att balansera det grillade köttet.

Tips till grillat vegetariskt – Majskolvar, paprika, färskpotatis, zucchini, spetskål och grönt som serveras med brynt smör med lite rostade hasselnötter och så mängder av fint riven parmesan bjuder jag gärna på en öl. Till middag stämmer ju devisen ju fler desto bättre så jag väljer den större flaskan Saison d’Etre Nr 1617 för 67,90 så jag kan bjuda mina kompisar också.

Tips till grillad fisk – Att grilla fisk och skaldjur kräver tunna galler på grillen, mjuk glöd och tålamod. Men ack så gott det blir när man är klar. Fräscha tillbehör som grillad citron, sticklök, grönsparris och färskpotatis och så vinet som görs på en av mina favoritdruvor Aphros Loureiro Nr 3932 för 129kr. Smakar friskt, gulfruktigt av päron, persika och melon. En hög syra och en underbar mineralsälta sitter som en smäck till maten.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bornholm, mat och sol!
next post
Gästspel hos Ulrika!

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Var inte rädd för söta viner!

2021/01/16

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Kött, fisk, fågel eller vegetariskt är frågan. Vet...

2020/12/28

Viktigt att tänka på procenten till jul –...

2020/12/13

Jag vägrar en jul utan portvin och annat...

2020/12/04

Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre...

2020/11/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top