Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nudlar kräver sörpel!

by Anette Rosvall 2020/05/30
written by Anette Rosvall 2020/05/30
asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa

Rör runt med pinnarna i skålen, dra upp nudlarna, skålen skall hållas ganska nära munnen och sedan slurpar du in nudlarna i munnen så att du samtidigt får i dig en massa god buljong och grönsaker. Det ska låta när man äter nudlar, så det krävs ett rejält sörpel!

I det här receptet fyller man på med kyckling, men det går lika bra med tofu, biff eller anka. Prova och du, glöm inte att surpla! Soppan är så frisk, len och ljuvlig och tinar upp den frusnaste av själar. Dessutom är den så nyttig att du sen med världens bästa samvete kan äta en smarrig dessert efteråt.

asiatiskt, recept, buljong, gomadressing, soppa

Anettes nudlesoppa

Anette Rosvall Rör runt med pinnarna i skålen, dra upp nudlarna, skålen skall hållas ganska nära munnen och sedan slurpar du in nudlarna i munnen så att du samtidigt får i dig en massa god buljong och grönsaker. Det ska låta när man äter nudlar, så det krävs ett rejält surpel! Recept Nudlar kräver sörpel! European

Det här behöver du:

½ riven solo vitlök
½ tsk riven ingefära
1 msk olja
2 ½ dl kycklingbuljong (Soppan på bilden är gjord med köttbuljong)
½ kycklingfilé (Soppan på bilden är gjord med entrecote)
½ strå citrongräs
50 g risnudlar (Soppan på bilden är gjord med udonnudlar)
2 ½ cm fint skuren purjolök
½ finskuren röd chili
1 stjärnanis

Marinad
lite riven ingefära
½ pressad vitlöksklyfta
2 msk sesamolja
salt och peppar

Gör så här:

Dekorera med färsk korriander, färska små plommontomater och sesamfrön Låt kycklingen marinera ett tag innan du sätter igång med soppan. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs vitlök och ingefära i den varma oljan och häll sedan på buljongen. Banka lite på citrongräset citrongräset och lägg även i det. Koka upp detta, dra sedan bort soppan från plattan och låt den stå och dra med locket på medan du steker kycklingfilén så att den får fin färg samt är helt genomstekt förstås. Låt kycklingfilén svalna en stund, under tiden silar du buljongen så att den blir helt klar, inget tjafs kvar. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningarna och låt dem hoppa ner i en rejäl soppskål. Värm upp buljongen igen, häll den över nudlarna i tallriken och garnera med purjo, chili, kyckling och till sist en lite koriander, champinjoner och lite sesamfrön på toppen. Voilà!

asiatisktfredagsmysköttkycklingnudlarveggo
1 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sött till sommarens desserter.
next post
fyll din brödstrut

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

1 comment

Gunnar 2012/10/31 - 19:11

Matkasse
Hej,
http://www.matkasse.com/
Jag har gjort en sida där jag samlat Sveriges alla matkassar. Gå gärna in och betygsätt de olika leverantörerna och kolla vilka som levererar till ditt postnummer.
//Gunnar

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top