Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

by Anette Rosvall 2022/09/07
written by Anette Rosvall 2022/09/07
Skriv ut receptet
2,6K

Är det enda du har i kylen, några ostskalkar och en skål kokt potatis. Då kan du skratta dig lycklig för nu kan du göra den godaste potatispajen. Nåja du behöver några fler ingredienser också dels för att göra en pajdeg och så lite smaksättning. Men annars är det här en ypperlig, billig och smakfull paj. Servera den på egen hand med en god sallad eller som tillbehör.

Lyxig paj på potatisrester och ostskalkar!

Det här behöver du:

10 kokta potatisar i bitar
4 dl riven ost av olika slag
2 dl crème fraiche
1 kruka gräslök, finhackad
1 finhackad, rödlök
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
en klick smör

pajdeg

150 gram kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl iskallt vatten
salt

Gör så här:

Lägg vetemjölet i en skål, skär ner det iskalla smöret med en osthyvel. Använd händerna så lite som möjligt för att inte smöret skall smälta. Ta istället en gaffel och ”mosa” ihop smör och mjöl. Salta när du har en grynig massa, häll sedan över det iskalla vattnet och rulla ihop degen till en boll. Nu kan du kavla ut en platta av degen mellan två smörpapper. Låt sedan degen ligga i kylen i minst en kvart. Under tiden gör du fyllningen.

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, kryddor, gräslök och rödlök. Rör runt. Riv ner den ost du har, helst olika sorter. Smaka av! Nu skall pajdegen kavlas ut så den täcker din pajform. Lägg sedan i fyllningen i skalet och grädda i cirka 25 minuter i 200 grader. Servera med en fräsch sallad

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Hållbart och gott, låt dina skalkar av parmesan likt Fågel Fenix flyga smakrikt igen.
Nästa inlägg
Tjohoo! Jag lyfter minst ett kylt cocktailglas till skål ikväll för det är visst min namnsdag.

Du borde verkligen prova det här också!

Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man...

2023/12/03

Havets Wallenbergare, hummersås, dillslungad primör- och hummersallad samt...

2023/12/01

Här kommer tips till smarriga efterrätter till julbordet!

2023/11/30

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Sill, lax, ansjovis och andra små fiskar man vill ha till jul.

    2023/12/03
  • Havets Wallenbergare, hummersås, dillslungad primör- och hummersallad samt selleripuré.

    2023/12/01
  • Här kommer tips till smarriga efterrätter till julbordet!

    2023/11/30
  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt