Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sommarkväll med pipa, madeira och knapriga ostkex. Hållbart och gott på bästa sätt.

by Anette Rosvall 2023/06/26
written by Anette Rosvall 2023/06/26
Skriv ut receptet
276

Nu har jag efter en knasig hösttermin och en hektisk vårtermin landat i sommar. Känslan av att den här tiden aldrig får ta slut är både underbar och lite jobbig. Jag är mest förtjust i de ljumna kvällarna och sammetsnätterna. Då sitter jag gärna på min altan med tända ljus och ett litet glas madeira, portvin eller sherry. Puffar på pipan och snackar skit med vänner eller familj. Kanske knaprar jag också på en bit ost tillsammans med ett ostkex och lite marmelad. Här nedanför får du recept på mina bästa ostkex. De kan man med fördel göra på skalkarna – de där lite torra som man inte vet vad man ska göra med. Hållbart och gott på allra bästa sätt.

Anettes ostkex

Det här behöver du:

Cirka 2,5 dl vetemjöl (beror på hur fuktig din ost är, så fyll på lite i taget)
150 gram smör
150 gram fint riven ost (ta den ost du har)
en nypa salt
en knivsudd eller två rostat paprikapulver
en liten näve grovt hackade och rostade hasselnötter

Gör så här:

Börja med att rosta dina nötter i en torr panna, låt dem svalna och hacka dem grovt. Blanda sedan ihop ingredienserna. Du kan behöva mer eller mindre mjöl beroende på vilken sorts ost du använder och hur fuktig den är. Börja med två dl, och fyll på tills du har en fin deg som håller ihop. Rulla ihop den till en rulle, plasta in och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter eller över natten. Skär degen i skivor, lägg dem på ett bakplåtspapper och baka av i 200 grader i cirka 10 minuter, eller tills de blivit gyllene.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Primörhonungen är en vacker och smakrik exklusivitet.
Nästa inlägg
Hummus ett smarrigt tillbehör

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt