Hallon är mitt favoritbär, helst plockade ute i skogen från en lite rivig buske som växer i solen. Gärna när jag är på väg från badet, lite solsträv i huden. Då smakar de perfekt sötsyrliga små röda godingarna allra bäst. Ja eller när man lägger dem i en kaka som den nedan i den lilla filmen som jag fått av Mia. Eller varför inte prova någon av de andra recepten alla gjorda med HALLON på ett eller annat sätt – En semifreddo, en pavloa en getsotcheesecake, en gräddig paj, en mousse eller en skakad gin drink (min favorit är så klart gjord med hallon) Klika på bilderna så får ni upp recepten. Receptet på Solmajs Hallonkaka hittar ni nedanför bilderna.
HallonsemifreddoHallongräddpaj Du kommer att älska den!Brownie med hallonmousseMin favorit drink Clover Club Hallonmarinerade rödbetor på getostcheesecake Foto: Charlotte Gawell Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap Foto Charlotte Gawell
Degen gör du så här: Smält smöret, häll i mjölken och värm till cirka 37 grader. Smula jästen i en bunke och blanda ner den ljumma mjölken tillsammans med smör, socker och kryddor. Sedan ska mjölet ner och degen ska arbetas smidig i cirka 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek ungefär. Sätt ugnen på 250 grader, smörj en gjutjärnspanna med smör och platta ut degen däri. Blanda nu smör och socker till fyllningen och klicka ut den över degen. Tryck gärna ner det med fingrarna i degen eller med en gaffel om det känns bättre. Strö till sist hallonen över kakan och låt det hela jäsa ytterligare 20 minuter. Värm nu upp pannan undertill på spisen så att kakan får en spröd botten, det vet ju alla att det är godare så. Skjuts in i ugnen i cirka 15 - 20 minuter beroende på hur het din ugn är. Ta ut kakan låt den svalna en smula innan du pudrar den med florsocker och serverar med en kopp kaffe. MUMS!