Får man säga att våren är här nu? Kanske inte än, för jag vet att det med all säkerhet kommer ett bakslag så det kanske är bäst att vänta tills efter valborgsmässoafton? Men man kan ju äta vårkyckling med goda tillbehör ändå, eller hur. Den här pippin steker jag hel och långsamt i ugnen och sedan serverar jag den med goa grejor som primörer, färska örter, dragonsky och kanske också en klick majonäs. Du måste prova!
Vill du ha tips på vad du kan dricka till så kommer några smarriga sådana här också. Jag slänger upp två vita ett krispigt, fruktigt. Från Franken i Tyskland kommer Juliusspital Würzburger Silvaner trocken och här hittar du en hög spritsig syra, gröna och gula frukter samt en skön blommighet.
Ibland så sitter både innehåll och utsida som en riktig smäck. Vinet Saboteur från producenten Luddite är ett lite fylligare vitt med en skön nötig rondör men det har också en hög syra samt en örtighet som kan balansera upp både smaken och texturen i det feta i såserna.
Har kommer också ett rött lite lättare Fabien Demois Chinon har en skön saftig bärighet men också en smarrig örtighet och en elegant tanninstruktur. Den kommer att smaka gott till den grillade kycklingen.