Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Vegobiffar av zuccini

by Anette Rosvall 2022/05/09
written by Anette Rosvall 2022/05/09
Skriv ut receptet
7,5K

Måndag är vår vegetariska dag så här hemma kör vi ”köttfri måndag”. Idag serveras det zuccinibiffar med dill tzatsiki. Det är riktigt sabla jättegott.

zuccinibiffar med tsatsiki

Det här behöver du:

Du behöver:
300 g riven squash
1 finhackad liten gul lök
1 knapp dl vetemjöl special
2 nävar riven parmesanost
1 msk finhackad färsk mynta
1 msk finhackad persilja
1 krm riven muskot
1 knapp dl skorpmjöl
1 lätt vispat ägg
salt och svartpeppar
aningens socker
olivolja

Dill-tsatsiki
1 stor urkärnad och riven gurka
1 pressad vitlöksklyfta
5 dl mezeyoghurt eller grekisk/turkisk yoghurt
1 näve hackad dill
1 msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
en gnutta socker

 

Smaklig spis!

Gör så här:

Biffarna gör du på detta vis, pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna i näven och klämma åt flera gånger för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allting utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är god! Krydda. Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i stekpannan och i med biffarna. Stek på medelhög värme tills de blir vackert guldbruna, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dill-tsatziki.

Dill tsatzikin gör du så här. Ta den rivna gurkan i nävarna och kläm ur allt vatten. Blanda sedan den pressade och fina gurkan med de andra ingredienserna.

#Blogg100dag 38köttfri måndagvardagsmat
4 comments 2 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vårkyckling med tillbehör
Nästa inlägg
Det finns så mycket gott att upptäcka har du provat timut-, långpeppar eller sichuanpeppar?

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

4 comments

Therese 2013/03/04 - 20:08

Hej! En fråga angående zucchinibiffarna: Man ska alltså inte panera med ägg och ströbrödet utan blanda ihop det med det övriga?

Anette Rosvall 2013/03/05 - 06:27

Allt skall ner i smeten. Jag tror att ströbrödet gör att det blir lite extra crunchy!

Angelica 2013/03/04 - 21:29

Detta ska jag testa! Så roligt att ni kommer ut med en ny bok, när blir det ungefär? Era böcker är superinspirerande med alla fina bilder på både mat och annat.

//Angelica : )

Anette Rosvall 2013/03/05 - 06:28

Ja, visst är det skoj! Vi är jätteglada 😉 boken kommer ut i samband med bokmässan i aug-september.

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!