Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Middagstips till helgerna – grillad tonfisk med slöbakad tomat och dillvinegrätt.

by Anette Rosvall 2022/05/04
written by Anette Rosvall 2022/05/04
Skriv ut receptet
tomat, vinägrett, tonfisk, parmesan, dill
3,2K

Här kommer några goda middagstips kanske till grillen och kanske till de kommande helgerna! Du hittar bland annat fläsk med gremolata, en himmelsk sås och hemlagade chips eller en lammfile med senap och sky (som inte bara passar till påsk). Självklart får du en massa dryckestips till…Har du tur och lyckas hitta färsk tonfisk som är MCS-märkt, t ex albacor eller skipjack så kan man istället göra den här utomförträffligt goda grillade tonfisken med slöbakad tomat och dillvinägrett. Jag brukar servera en smarrig tryffelrisotto till och så ett mjukt rött vin varför inte någon av dessa:

Mezzacorona Pinot Nero #5411#
Loxarel Sense A Pèl #2454
Seghesio #22562
Har du funderat på påskmaten än? Vad sägs om ytterfilé på lamm med ett gott rött från Penedes
Fläsk med Gremolata, vinägerchips, Majonnäs På Grillad Citron och en äppelmustsås från himmelen!

Grillad tonfisk med tomat och dillvinägrett

Det här behöver du:

200 g körsbärstomater
1 msk olja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar (och en nypa socker)
1 liten finhackad schalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
4 msk finhackad dill
skalet från 1 citron
½ dl chilisås
4 msk rödvinsvinäger
6 msk fin olivolja
4 skivor färsk tonfisk
flingor av parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 och lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form. Häll över olja, balsamvinäger, salt och peppar (en liten nypa socker förhöjer smakerna). Låt tomaterna gå i ugnen i ca 20 minuter eller tills skinnet blivit lite skrynkligt. Ta ut dem och ställ dem åt sidan.

Nu till vinägretten. Hacka lök, vitlök och dill blanda med citronskal, chilisås och rödvinsvinäger. Vispa ordentligt och blanda sedan ned tomaterna med sitt spad, oljan, salta och peppra.

Nu grillar du tonfisken. Låt fisken steka eller grilla i ca 3 minuter på varje sida, salta peppra, riv lite citronskal och häll lite olivolja över på varje sida. När den är färdig lägger du upp den på en tallrik och skedar grillade tomater och vinägrett över. Hyvla över parmesanost och servera med tryffelrisotto och rucola.

Gott slut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

festfiskgottmiddagnyårrisottovinäger
2 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Så här på våren vill man ha lätt mat och rosa viner.
Nästa inlägg
Vårkyckling med tillbehör

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

2 comments

Pontus Karlsson 2012/12/28 - 15:42

Det såg riktigt intressant ut du.

admin 2012/12/29 - 17:15

Vad bra! Min favvo är tonfisken, men det är lite svårt att hitta MSC-märkt dock. Den som letar skolen finna 😉

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt