Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fläsk med Gremolata, vinägerchips, Majonnäs På Grillad Citron och en äppelmustsås från himmelen!

by Anette Rosvall 2021/04/14
written by Anette Rosvall 2021/04/14
2,K

Servera det bakade och grillade fläskkött täckt med en pigg gremolata, serverar med hemgjorda vinägerchips toppade med majonnäs på grillad citron och en smörig äppelmustsås från himmelen. Till det här kan du klunka rött eller bubbligt vitt. Prova det goda röda Sens a Pel från Loxarel eller Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva #7470 som är ett mousserande torrt friskt vin med fruktig smak som bjuder på toner av gula äpplen, apelsin, honung kex och mineral.

Fläskkött med Gremolata, hemgjorda vinägerchips toppade med Majonnäs På Grillad Citron Och en äppelmustsås från himmelen

Det här behöver du:

1 kg fläskkött (till exempel karré)
salt

Sås
1 liter äppelmust av god kvalitet
1 msk torkad dragon
2 vitlöksklyftor
cirka 100 gram smör
0,5 dl kycklingfond
1 msk majzena utblandat i kallt vatten

Gremolata
1 knippe bladpersilja
2 vitklöksklyftor
zest från 1 citron
olivolja

Chips
1 kg fast potatis, tunt skivade på mandolin
2 dl ättika
cirka 8 dl vatten
olivolja

majonäs
3 äggulor
0,5 liter olja
1 msk vitvinsvinäger
cirka 2 tsk skånsk senap
2 stycken citroner, grillade
salt och peppar

Gör så här:

Dela citronen och stek den hårt på snittytan, den ska bli brun. Pressa ner citronsaften och blanda med ägg, senap, och vinäger. Mixa med en stavmixer i en avlång bunke, häll på oljan tills den är lagom tjock. Smaksätt med salt.

Antingen köper färdiga chips eller så gör själv så här: lägg potatisskivorna i ättika- och vattenbad, låt skivorna ligga där i en timma. Lägg dem sedan på en hushållshanduk för att torka. Tag fram ett lock som täcker din kastrull, häll i cirka 10 cm olja och värm den till 160 grader. Har du ingen termometer så gör brödprovet. Dvs lägg en liten bit vitt bröd i oljan, när det blivit gyllene är oljan lagom varm. Lägg i några skivor i taget och fritera tills potatisen fått färg och är knapriga. Lyft upp chipsen med hålslev, låt dem rinna av, salta och lägg upp på ett fat. TIPS! Sätt inte på fläkten, och ha alltid locket nära. Om det börjar brinna så lägger du på locket direkt och stänger av värmen. Olja som blir för varm ryker, se till att hålla temperaturen.

Karrén ska du salta och peppra lägg sedan över en bit aluminiumfolie och låt gå i ugnen på 90 grader i cirka 5-6 timmar. Ta ut fläskköttet när den har en innertemperatur på 63 grader. Dela köttet i portionsbitar och smörj in med gremolata på ovansidan, lägg det sedan på grillen tills det är varmt igen.

Koka ner alla ingredienser utom smör till äppelsåsen, red den med majzena konsistensen ska vara som ovispad grädde. Precis innan servering kokar du upp såsen och mixar ner rumstempererat smör. Lägg sedan upp alltsammans snyggt och servera.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara
next post
Kryddsmör döpt efter Paris men som kommer från Geneve blir mumsigt tillbehör till säsongens grill

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Skryta lite för de jobb jag gjort på...

2023/03/30

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt