Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Italiensk buffé med mina dryckestips i Tara

by Anette Rosvall 2021/04/13
written by Anette Rosvall 2021/04/13
4,K

Tänker på mina resor och drömmer mig bort lilla torget i Montepultiano, de branta vinodlingarna i Valltelina, de dimmiga dalarna i Alba eller fjärilen som vilar på en blomma i den av värme dallrande luften i Framura. Det blir mycket lättare att åka dit i tanken om mat och dryck är lite härlig inspirerande därifrån. I nya Magasin Tara hittar du recepten från Emilio & Åsa Ingrosso och dryckestips som jag bjuder på dryck till. Vill du läsa mer så kolla här…Italienskt är alltid rätt, busenkelt att laga och alldeles ljuvligt. Recepten du hittar i tidningen TARA står Emilio & Åsa Ingrosso för. Jag bjuder på dryck till. Så här har jag tänkt…

Peston har en fet textur och en örtig smak och vill ha sällskap av en dryck med hög syra. Ett lyxigt alternativ är det vita vinet Sancerre Les Baronnes #32253 189kr. Det följer upp örtigheten i rätten och den höga syran balanserar det feta krämiga och de lite söta i pastan sitter som en smäck till den lite steniga mineraliteten i vinet. Dessutom får ni ett smarrigt alkoholfritt alternativ i form av ett nytt och spännande koncept. Sparkling Tea Lemongrass & Mint #1988 för 79kr smakar och doftar av örter samt olika citrusfrukter bl annat min favorit bergamott!

När jag serverar en av mina pasta-favoriter Vongole häller jag gärna vinet Susana Balbo White Blend #92968 149kr i glaset. Det är friskt, fruktigt nästan lite mineral-spritsigt på tungan med toner av mogna gula päron och plommon, lime, blommor och mandlar. Eller så får du välja en veteöl till exempel Besserweisser #34498 för 35kr som förutom en ljuvlig etikett med gäddor bjuder på en mjuk, fruktigt och kryddig smakrik opak öl.

Det mest klassiska att dricka till en krämig pomodoro som denna, är viner från Chianti, ni vet flaskorna som förr kom med en vacker korgbotten. Nu pga hållbarhet m.m är flaskorna raka och rena. En variant är Chianti del Barone Ricasoli #2700 för 95kr. Vinet är döpt efter baronen som förutom vin gör en överjordiskt god Ragu Bolognese. Vinet är lätt och rödfruktigt, med hög syra och len textur. Vill man hoppa upp ett snäpp i pris så finns Santedame Chianti Classico #50138 för 169kr i beställningssortimentet som ett trevligt alternativ. Då får det rödfruktiga sällskap av mörka körsbär, kakao, kryddighet och en lite kraftigare tanninstruktur.

Till den härliga avslutningen kan du för all del fortsätta med Amarettoliklören till exempel Amaretto di Saschira #80232 för 199kr som sätters smak på tårtan men det är även smarrigt med ett iskallt glas av Skånska Spritfabrikens Pommes Felix #31899 för 198kr som komplement. Doft och smak av svenska röda äpplen, vanilj, nötter och lite tropisk frukt.

  • Besserweisser #34498
  • Chianti del Barone Ricasoli #2700
  • Sancerre Les Baronnes #32253
  • Santedame Chianti Classico #50138
  • Lazy Estate Sparkling Tea #1988
  • Susana Balbo White Blend #92968
  • Amaretto di Saschira #80232
  • Skånska Spritfabriken Pommes Feliz av Kim Paulin #31899
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Måndag betyder härlig vegomat, en skrynklig klänning och en katt som snarkar i soffan.
Nästa inlägg
Fläsk med Gremolata, vinägerchips, Majonnäs På Grillad Citron och en äppelmustsås från himmelen!

Du borde verkligen prova det här också!

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Del 3 – min krabbpasta mumsfilibabba

2025/10/10

Nu är det snart Oktoberfest. Det betyder öl...

2025/09/19

Ni som missade fläderblommorna… nu finns bären redo

2025/09/17

Mont d’Or – en ost för höstens och...

2025/09/12

Chai te med saffran för att det bara...

2025/09/08

Hemodlat, grillat och galet gott. Här är mina...

2025/08/01

Alkoholfritt på bordet!

2025/07/23

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör....

2025/07/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!