Lök är stapelvara i mitt kök, jag lagar nästan aldrig någonting utan att tillsätta någon sorts lök. Den röda milda löken, finhackar jag och strör rikligt över alla goda sallader eller till sill, potatis och gräddfil på sommarbuffén. Den gula ger mumsig smak i alla grytor och såser och vitlöken får åka ner i det mesta. Jag skivar den eller finhackar den, för att slippa den lite bittra tonen som jag tycker en krossad klyfta avger. Vill du ha en kraftig vitlökssmak så är det bästa att riva den.
De flesta lökar blir söta och aromatiska vid tillagning så grillade lökar är riktigt mumsigt. De här är gjorda i två omgångar. Först grillar du dem hela, sedan skär du försiktigt ut fyllningen och blandar med massor av godsaker. Fyller löken och gratinerar dem, ja, som du kanske förstår är det himmelskt gott!
Anettes grillade lökar
2,5K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg