Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fira med S’mores på 4th of july.

by Anette Rosvall 2020/07/04
written by Anette Rosvall 2020/07/04
Skriv ut receptet
1,9K

Att använda eftervärmen på grillen till dessert är både smart och gott. Det har amerikanarna förstått länge. Första gången receptet dyker upp är redan 1927 i en bok för flickscouter och det var de som kom på att man kunde lägga den heta grillade marsmallowen på en bit choklad och trycka till härligheten mellan två grahamskex. Killarna hade för länge sedan ätit upp både kex och choklad och säkert marsmallowsen också, och nu spelade det fotboll och tränade på att göra den snyggaste knopen, medan flickorna tålmodigt väntade på att deras marsmallows skulle bli så där lagom frasigt mjukvarma. Nu för tiden är S’mores, som det heter väldigt populärt och när det är grill säsong ligger marsmallows, grahamskex och Herseys chokladkakor alltid på samma hylla i affären.

När jag gör S’mores (förkortning av some more) så använder jag kex, mjölkchokladbitar eller After Eight och stora marsmallows som jag grillar tills de nästan rinner av pinnen. Men du! Akta tungan för man bränner sig jättelätt.

Ät försiktigt!

S'mores

Det här behöver du:

Till 1 person behöver du
1 stor marsmallow
1 st grillpinne
2 st grahamskex av valfritt märke
1 bit choklad av valfritt märke

Gör så här:

Grilla marsmallowsen på lagom avstånd från grillen så att den blir mjuk på insidan och frasig men ej bränd på utsidan. Lägg upp dina kex och placera chokladen på ett av kexen. När marsmallowsen är färdig lägger du den på chokladbiten och trycker till med kexen.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

4th of julyamerikanskefterrättflickscoutergrillatnationaldagscoutertålamod
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Anettes grillade lökar
Nästa inlägg
Getostcheesecake med halloninlagda rödbetor och honungskanderade valnötter.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt