Straxt utanför från storstaden Barcelona, lite västerut ligger Penedes. Här gör man inte bara mousserande vin i den relativt nya appelationen Clàssic Penedès som för för övrigt världens första 100% ekologiska. Nejdå här produceras även vitt och rött stilla vin.
Bland annat vinet Sense A Pel som görs av 60% Cabernet Sauvignon och 40% Merlot. Efter att druvorna skördats för hand startar man jäsningen och därefter macereration av druvskalen ytterligare några dagar. Sedan får vinet vila i 12 månader på franska ekfat innan det hamnar i sin flaska med en variant av den omtalade etiketten. Detta ger ett medelfylligt, fruktigt och ganska smakrikt vin, mörkt i färgen samt med smak och doft av mörka bär, örter och rostade ekfat. Medellång eftersmak med integrerade tanniner som passar fint till både vegetariska-, fågel-, och kötträtter. Jag har knåpat ihop några varianter som jag tycker passar bland annat till den lammrätt från himmelen som du hittar receptet i länken nedanför för bilden.