Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Getostlåda, sallad på grillad paprika och dryckestips. Helgen är räddad!

by Anette Rosvall 2021/04/01
written by Anette Rosvall 2021/04/01
Skriv ut receptet
getostlåda, kokbok, middag, vegetariskt, recept, Anette Rosvall
1,5K

Getostlåda & sallad på grillad paprika. För att förklara vad det här är så kan man säga att det är en salt, naken cheesekake. Det är alltså en ostmassa som är bakad i ugnen. Den ätes med fördel tillsammans med paprikasallad och bröd, ja, och oliver så klart.

Denna getostlåda med paprikasallad kommer ifrån min senaste kokbok Mat&Vin tillsammans. Den är god som förrätt, drinktilltugg, tillbehör till något grillat eller med en rejäl sallad som en vegetarisk varmrätt.

Vad dricker man till då, kanske du undrar? Jo det kan jag tala om för dig. Till getost passar vitt vin gjort på druvan Sauvignon Blanc som handen i handsken, men även öl med fruktiga toner till exempel en Saison. Vill man ha en alkoholfri variant så pekar jag med rak och mycket bestämd hand mot någon av de underbara svenska äppeldryckerna som finns på marknaden.

  • Brochet Réserve #78967
  • Koekedam Saisonstijl #1209
  • Maglehem n:o 4 #11575

Getostlåda med paprikasallad

Portioner: 6-8 Prep Time: 30 Cooking Time: 40 40

Det här behöver du:

Getostlåda
500 gram getost
200 gram philadelfiaost
3 ägg
2 vitlöksklyftor
0,5 dl färska hackade örter (blanda och ge som du vill)
salt och svartpeppar från kvarnen
smör till formen

Paprikasallad
3 paprikor i olika färger
vinäger
olja
örtkryddor
salt och peppar

Servering
En näve av samma örter som du har i pajen, finhackade
En näve svarta oliver
Smörstekt baguette i tunna skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper, smöra ordentligt. Smula getosten och blanda ihop ordentligt med philadelfiaosten och äggen. När du har en slät smet smaksätter du den med örtkryddor, vitlök, salt och peppar. Bred ner smeten i din form och baka av den i 35-40 minuter eller tills den blivit fast i mitten.

Under tiden pajen svalnar gör du din paprika sallad. Rensa paprikorna och skär dem på hälften. Upp på en ugnsplåt och låt sedan ytan blivit svart och svedd. Lägg paprikorna i kallt vatten, då blir det lättare att dra av skinnet. Skär dem i tunna skivor som du blandar med olja, vinäger, salt och peppar. Garnera pajen med paprika salladen, oliver och servera alltsammans med smörstekt baguette i tunna skivor.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fyll glaset med ett rött från Loxarel i Penedes.
Nästa inlägg
Grilled cheese bästa comfort food för dig som gillar smält ost och godaste tillbehöret till soppa.

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt