Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Getostlåda, sallad på grillad paprika och dryckestips. Helgen är räddad!

by Anette Rosvall 2021/04/01
written by Anette Rosvall 2021/04/01
Skriv ut receptet
getostlåda, kokbok, middag, vegetariskt, recept, Anette Rosvall
2,3K

Getostlåda & sallad på grillad paprika. För att förklara vad det här är så kan man säga att det är en salt, naken cheesekake. Det är alltså en ostmassa som är bakad i ugnen. Den ätes med fördel tillsammans med paprikasallad och bröd, ja, och oliver så klart.

Denna getostlåda med paprikasallad kommer ifrån min senaste kokbok Mat&Vin tillsammans. Den är god som förrätt, drinktilltugg, tillbehör till något grillat eller med en rejäl sallad som en vegetarisk varmrätt.

Vad dricker man till då, kanske du undrar? Jo det kan jag tala om för dig. Till getost passar vitt vin gjort på druvan Sauvignon Blanc som handen i handsken, men även öl med fruktiga toner till exempel en Saison. Vill man ha en alkoholfri variant så pekar jag med rak och mycket bestämd hand mot någon av de underbara svenska äppeldryckerna som finns på marknaden.

  • Brochet Réserve #78967
  • Koekedam Saisonstijl #1209
  • Maglehem n:o 4 #11575

Getostlåda med paprikasallad

Portioner: 6-8 Prep Time: 30 Cooking Time: 40 40

Det här behöver du:

Getostlåda
500 gram getost
200 gram philadelfiaost
3 ägg
2 vitlöksklyftor
0,5 dl färska hackade örter (blanda och ge som du vill)
salt och svartpeppar från kvarnen
smör till formen

Paprikasallad
3 paprikor i olika färger
vinäger
olja
örtkryddor
salt och peppar

Servering
En näve av samma örter som du har i pajen, finhackade
En näve svarta oliver
Smörstekt baguette i tunna skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper, smöra ordentligt. Smula getosten och blanda ihop ordentligt med philadelfiaosten och äggen. När du har en slät smet smaksätter du den med örtkryddor, vitlök, salt och peppar. Bred ner smeten i din form och baka av den i 35-40 minuter eller tills den blivit fast i mitten.

Under tiden pajen svalnar gör du din paprika sallad. Rensa paprikorna och skär dem på hälften. Upp på en ugnsplåt och låt sedan ytan blivit svart och svedd. Lägg paprikorna i kallt vatten, då blir det lättare att dra av skinnet. Skär dem i tunna skivor som du blandar med olja, vinäger, salt och peppar. Garnera pajen med paprika salladen, oliver och servera alltsammans med smörstekt baguette i tunna skivor.

 

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fyll glaset med ett rött från Loxarel i Penedes.
Nästa inlägg
Grilled cheese bästa comfort food för dig som gillar smält ost och godaste tillbehöret till soppa.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!