Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Getostlåda, sallad på grillad paprika och dryckestips. Helgen är räddad!

by Anette Rosvall 2021/04/01
written by Anette Rosvall 2021/04/01
getostlåda, kokbok, middag, vegetariskt, recept, Anette Rosvall
1,3K

Getostlåda & sallad på grillad paprika. För att förklara vad det här är så kan man säga att det är en salt, naken cheesekake. Det är alltså en ostmassa som är bakad i ugnen. Den ätes med fördel tillsammans med paprikasallad och bröd, ja, och oliver så klart.

Denna getostlåda med paprikasallad kommer ifrån min senaste kokbok Mat&Vin tillsammans. Den är god som förrätt, drinktilltugg, tillbehör till något grillat eller med en rejäl sallad som en vegetarisk varmrätt.

Vad dricker man till då, kanske du undrar? Jo det kan jag tala om för dig. Till getost passar vitt vin gjort på druvan Sauvignon Blanc som handen i handsken, men även öl med fruktiga toner till exempel en Saison. Vill man ha en alkoholfri variant så pekar jag med rak och mycket bestämd hand mot någon av de underbara svenska äppeldryckerna som finns på marknaden.

  • Brochet Réserve #78967
  • Koekedam Saisonstijl #1209
  • Maglehem n:o 4 #11575

Getostlåda med paprikasallad

Portioner: 6-8 Prep Time: 30 Cooking Time: 40 40

Det här behöver du:

Getostlåda
500 gram getost
200 gram philadelfiaost
3 ägg
2 vitlöksklyftor
0,5 dl färska hackade örter (blanda och ge som du vill)
salt och svartpeppar från kvarnen
smör till formen

Paprikasallad
3 paprikor i olika färger
vinäger
olja
örtkryddor
salt och peppar

Servering
En näve av samma örter som du har i pajen, finhackade
En näve svarta oliver
Smörstekt baguette i tunna skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform med bakplåtspapper, smöra ordentligt. Smula getosten och blanda ihop ordentligt med philadelfiaosten och äggen. När du har en slät smet smaksätter du den med örtkryddor, vitlök, salt och peppar. Bred ner smeten i din form och baka av den i 35-40 minuter eller tills den blivit fast i mitten.

Under tiden pajen svalnar gör du din paprika sallad. Rensa paprikorna och skär dem på hälften. Upp på en ugnsplåt och låt sedan ytan blivit svart och svedd. Lägg paprikorna i kallt vatten, då blir det lättare att dra av skinnet. Skär dem i tunna skivor som du blandar med olja, vinäger, salt och peppar. Garnera pajen med paprika salladen, oliver och servera alltsammans med smörstekt baguette i tunna skivor.

 

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Fyll glaset med ett rött från Loxarel i Penedes.
next post
Grilled cheese bästa comfort food för dig som gillar smält ost och godaste tillbehöret till soppa.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt