Jag har hört det ryktas att Drottning Silvia och jag har samma smak när det gäller ost. För en av de godaste sorterna jag vet är franska Brillat Savarin. Det är en mjuk och härligt gräddig ost tillverkad av mjölk och grädde av ko. Den är mild i smaken med en helt makalöst krämig konsistensen. Till en ost av den karaktären smakar det bra med ett vitt vin med hög syra. Ett vin med exceptionellt hög syra är Champagne, och håll med mig om att det alltid är galet gott! De små, fina bubblorna i vinet har en renande effekt och den feta, gräddiga krämigheten i osten dämpar vinets höga syra. Det blir helt enkelt en ljuvlig dans i balans. Servera osten med lavendelhonung och tunna, tunna skivor av smörstekt brioche samt champagnen Diebolt-Vallois #7723.
Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.
2,K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/