Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Här kommer uppstarten på en liten serie som jag kallar Ost + vin = kärlek!

by Anette Rosvall 2021/03/03
written by Anette Rosvall 2021/03/03
1,4K

Att bjuda sina middagsgäster på en bit ost efter maten är både trevligt och gott. För det mesta fortsätter man med samma vin som man ätit till huvudrätten, det kan absolut fungera. Men vill man att smakerna skall sjunga serenad i munnen och dansa tango i magen så finns det några saker du skall tänka på.

För det första ostar kommer i en massa olika smaker och konsistenser. De kan bland annat vara mögliga med olika kraft och färg, vita, oranga eller blå-, eller grönprickiga. Salta, torra, krämiga, rullade i halm, sot eller blad. Mjuka, smuliga eller hårda i strukturen. Lagrade länge i grottor av munkar eller kort nästan inte alls. Badade i salt lag eller fått smak av örterna som växt där boskapen betat. Ett par veckor framöver tänkte jag hjälpa dig med några av de vanligaste kombinationerna. På bilden här ovanför hittar du det vackraste jag vet. En osttårta, jag har den stora lyckan av att ha nära till ostbutikerna Androuet, det är där jag hittat alla mina godsaker. Men jag bjuder dessutom också på recept på några mumsiga tillbehör och tipsar om mina favoriter till glaset.

Det första tipset hittar du här!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Morotspasta med ruccola o valnötter
Nästa inlägg
Ost + vin = kärlek nr 1 – Champagne plus gräddiga och färska ostar.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!