Sabrera en flaska bubbel är ett av mina allra bästa partytricks. Ibland kör man bombastiskt all in och drämmer av toppen på en flaska champagne men så ibland vill man mysfira lite mer lågmält men med samma höga kvalitet så klart. Då är det här ett av mina bästa alternativ, Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva är ett torr frisk och fruktig bubblande vin med toner av gula äpplen, apelsin, honung kex och mineral. Det har en lång frisk eftersmak och en balanserad syra.
Jag har ju fått i uppdrag att göra mat som passar till producentens tre olika viner som finns på den svenska marknaden. Ni kanske redan sett några av de godsaker jag publicerat men flera kommer. Först en presentation av vinet Loxarel A Pèl Classic Penedes Brut Nature Reserva #7470. Det här vinet är gjort på de traditionella cava druvorna 50% Xarel-lo, 40% Macabeo men även 10% Chardonnay. Vingårdarna ligger på mer än 700 meter över havsytan och druvorna skördas för hand. Vinet är framställt enligt ”elaboración artesanal” vilket rätt och slätt betyder en traditionell metod med and andra jäsning på flaska precis som i Champagne. Kvaliteten på Loxarel Brut Nature motsvarar Cavans Gran Reserva med 36 månaders på jästfällningen och utan dosage så är det en Brut Nature.