Som vanligt bjuder jag på godsaker till de goda recepten i Tara. Denna gång är det briljanta Lena Söderström som gjort maten och jag bjuder på äppelcider och öl till laxen, box till burgarna, bubbel till crostinis och rosa godsaker till rabarberpajen. Recepten hittar du i tidningen men dryckestipsen finns exakt här:
Det första tipset var till en lax med tomatsalsa, grillad sparris och örtig gurksallad. Jag vänder gärna ögonen mot Sveriges utmärkta produktion av brygder. Kullabergs Äppelcider #33706 för 37:30 kr är en härlig cider med smak av gröna friska äpplen, honung samt en liten ton av honung. St:Eriks gör dels en VÅR IPA #11852 för 21:90 med tydlig beska och en ljuvlig smak och doft av vårblommor och sockerkaka. Du kan även välja S:t Eriks Glutenfri IPA Alkoholfri #84393 för 17:90 som passar dig som vill tänka på procenten.
Den andra rätten var miniburgare med coleslaw och grillad färskpotatis och det är en riktig vinkamrat. Här fungerar både vitt, rött och faktiskt också rosé. Les Fumées Blanches Rosé #22138 för 259kr en box där röda bär och blodgrape samsas med en frisk syra. The Econic Zinfandel #6557 för 319kr en box fulladdad med mörka bär, mörk frukt och kryddighet från en reko producent som tänker mycket på hållbarhet.
Små mumsiga crostininis med örtigt, grönt topping och en smörig frasighet nästan kräver något bubbligt i glaset. Varför inte prova Roy #50632 149kr en Cava som vår alldeles egna favoritkonditor varit med och tagit fram. (passar även till miniburgarna) Ett alkoholfritt alternativ är GodDrycks Mousserande Äpplemust #1381 för 49kr en hög syra balanserar smak och doft av röda äpplen och kryddor.
Trots att jag inte har ett smack med produktionen att göra är jag obeskrivligt och nästan löjligt stolt över att Brännland Iscider kommer från Sverige. Den Fatlagrade årgång 2018 #76345 för 159kr – är mitt bästa go-to både till ost och efterrätter med äpple och rabarber.
Lena tipsar om att man kan spara saften från rabarbern och blanda till saft. Men jag går ett steg längre och känner att Rabarber Royal är ett värdigt alternativ. Blanda rabarbersaften med den rosa proseccon Casa Canevel Prosecco Rosé Brut #75170 för 129kr och du har en vacker rosa drink! (Den här flaskan sitter förövrigt också som en smäck till våra Crostinis)