Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

På Östgötska skulle man säga att det var ”Lellelörda” idag och kanske ta en drink.

by Anette Rosvall 2021/05/04
written by Anette Rosvall 2021/05/04
Skriv ut receptet
1,K

Jag tycker själv att jag är väldigt bra på dialekter men mina vänner från Västergötland skrattar rått när jag försöker härma deras härligt, runda och lite bonniga (förlåt Emma) dialekt. Men ett gott skratt förlänger ju livet har jag hört. Om man dessutom har kompisar som skakar en härlig drink till asgarvet, ja då kanske det är ”lellelördag” hur man än har det med uttalet. Idag tipsar jag om två goda drinkar som kan anpassas till det lite ambivalenta aprilvädret. En ljus, sprittande som passar till en solig dag och en mörk, mystisk och härligt söt som man kan sippa på de lite gråare dagarna.

Vi börjar med den ljusa för där behövs inte riktigt något recept. Du hystar ner en skvätt iskall Limoncello i ett fint glas och fyller därefter på med ditt eget val av lika iskall prosocceo. Njut innan middagen som en lite vårfräsch apertivo. Den andra drinken skulle jag ta som en after dinner drink. Du hittar receptet och en liten snygg instruktionsfilm här nedanför.

  • Limoncello di Capri #768
  • BollaValdobbiadene Prosecco Superiore #77753
  • Purity VodkaSignature 34 Edition Organic #86519
  • Kask Brygghus 19 AB #35945

KASK Martini

Portioner: 1

Det här behöver du:

3 cl Kask
3 cö vodka
1 shot espresso
1 barsked strösocker

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en shaker med is. Skaka rejält, sila upp i ett snygg glas, njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Mina tips om vårfestlig dryck till underbara recept i Tara.
Nästa inlägg
Spenat- och fetaostfyllda filocigarrer som doppas i auberginekaviar – gott? JA!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt