Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Spenat- och fetaostfyllda filocigarrer som doppas i auberginekaviar – gott? JA!

by Anette Rosvall 2021/05/06
written by Anette Rosvall 2021/05/06
926

Det här är ett av recepten på goda snittar jag kommer att lägga upp här. De är alla lätta att göra i förväg och sitter som en smäck till vårens alla sorters tillställningar. Ja för böfvelen de funkar så klart på sommaren, hösten och vintern också. De flesta går alldeles utmärkt att färdigställa i förväg och håller sig finfint i både frys och kyl. Några av snittarna måste bakas av alldeles innan servering, men de går att hålla nästan färdiga så ni behöver inte springa svettiga i köket utan kan helt värdigt ta hand om era gäster. Här kommer de första spenat- och fetaostfyllda filocigarrer som gärna doppas i auberginekaviar. Du hittar recept på både cigarrer och kaviar här nedanför så nu kan våren komma på riktigt 😀

Filocigarrer med spenat och fetaost

Det här behöver du:

Blir cirka 15 stycken
500 gram späda spenatblad grovt hackad (ta bort de grövsta stjälkarna)
1 medelstor gul lök, fint hackad
3 stycken rejäla vitlöksklyftor, rivna
0,5 dl vispgrädde
1 näve bladpersilja, finhackad
1 msk torkad mynta
rivet skal från 1 citron
150 gram fetaost
en näve grovt riven ost
1 förpackning färsk filodeg (cirka 500 gram)
smält smör och uppvispat ägg till pensling
sesamfrön eller melonkärnor till dekorering

Auberginekaviar
150 gram aubergine
1 stor röd paprika
150 gram getost utan kant
2 vitlöksklyftor
1 dl kesella
några skvättar olivolja
några skvättar vitvinsvinäger
salt och svartpeppar

Gör så här:

Häll en liten skvätt olja i en stekpanna och fräs den fint hackade löken där, när den börjar bli mjuk och medgörlig, lägger du i vitlöksraspet, och grädden. Låt det puttra på svag värme tills det inte är rinnigt utan bara kladdigt. Mosa nu ner fetaosten, och de finhackade örterna. Smaka av med salt peppar och citronskal.

Lägg upp fyra filodegsark och pensla med smält smör i mellan vart och ett. Tag några matskedar fyllning och lägg i ena kanten av degen. Rulla som en rulltårta och pensla hela tiden ytan med smält smör. Lägg rullen på en bakplåt med viket nedåt, fortsätt tills fyllning och filoark är slut. (hit kan du förbereda rullarna och förvara dem plastade i kylskåp över natten)

En stund innan dina gäster kommer så penslar du rullarna med uppvispat ägg och strör sesamfrön eller melonkärnor över. Grädda nu rullarna i cirka 20 minuter i 175 grader, eller tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna en smula och skär i mindre cigarrer. Servera ljumna, även dessa är goda att doppa i auberginekaviaren.

Som du gör så här: Dela grönsakerna på hälften och rosta dem i 225 grader med snittytan nedåt i cirka 20 minuter. Gröp ur auberginen, lägg paprikan i iskallt vatten i ett litet tag, då går det lättar att få bort skalet. Lägg sedan alla ingredienser i en mixer. Mixa till du har en slät röra, smaksätt med olja, vinäger salt och svartpeppar.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
På Östgötska skulle man säga att det var ”Lellelörda” idag och kanske ta en drink.
next post
En god miniwallenbergare med festkapris och en sötsyrlig lingonmajonnäs.

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt