Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En god miniwallenbergare med festkapris och en sötsyrlig lingonmajonnäs.

by Anette Rosvall 2021/05/07
written by Anette Rosvall 2021/05/07
914

Här kommer ytterligare en av de goda snittarna som jag kommer att lägga upp recept på. De är alla lätta att göra i förväg och sitter som en smäck till vårens alla tillställningar. Ja för böfvelen de funkar så klart på sommaren, hösten och vintern också. De flesta går alldeles utmärkt att färdigställa i förväg och håller sig finfint i både frys och kyl. Några av snittarna måste bakas av alldeles innan servering, men de går att hålla nästan färdiga så ni behöver inte springa svettiga i köket utan kan helt värdigt ta hand om era gäster. Jag presenterar MiniWallenbergare med festkapris och en sötsyrlig lingonmajonnäs.

Miniwallenbergare med kapris och lingonmajonnäs

Det här behöver du:

20 stycken munsbitar
skalet från en halv citron
1 vitlöksklyfta fint riven
en liten näve persilja, fint hackad
500 gram kalvfärs
1 äggula
0,5 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
pankoströ (eller vanligt ströbröd)
smör till stekning
10 skivor rostbröd (delade på hälften eller i rundlar)

Garnera med festkapris och lingonmajonnäs

Min Lingonmajonnäs
1 stor äggula (70 gram)
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl neutral olja
smaka av med några matskedar mosade lingon eller lingonsylt samt salt och vitpeppar

Gör så här:

Stansa ut små rundlar med ett glas från rostbrödsskivorna och stek dem gyllenbruna i smör, och lägg åt sidan. Blanda nu alla ingredienser till wallenbergaren. Obs! Se till att alla ingredienser har samma temperatur, annars kan färsen skära sig pga fettet. Tag upp en dryg matsked av den lösa smeten i handen, som du blött med kallt vatten. Gunga smeten i handen tills du har en rund bulle, lägg den i strö och sedan direkt i varm panna. Stek på medeltemperatur tills gyllene på varje sida. Lägg på ett hushållspapper så överflödigt fett försvinner. Lägg wallisarna på en bit smörstekt bröd, toppa med lingonmajonnäs och kapris!

Lingonmajonnäsen gör du så här: Häll ägg, vinäger och senap i en hög behållare. Vispa ihop med stavmixern och häll ner oljan i lugnt tempo så majonnäsen går ihop. Smaka av med lingon, salt och peppar! (om du inte vill vispa din egen majonnäs, så ta en klick av din favorit, blanda med några matskedar lingonsylt och smaksätt med salt och peppar)

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Spenat- och fetaostfyllda filocigarrer som doppas i auberginekaviar – gott? JA!
next post
Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt