I nya numret av tidningen TARA hittar ni en galet god jordgubbsmeny. Som vanligt har jag tagit fram ett gäng drycker som jag tycker passar som en smäck till, alla i härliga nyanser av rosa. Recepten på t ex Sallad med jordgubbar, feta, druvor, pistaschnötter och crema di balsamico eller Isad jordgubbs- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor, harsyra och vaniljglass hittar ni i tidningen men allt gott som passar till den smarriga maten finns här på min hemsida.
Jag vet att jag gärna tipsar om Brachetto d´Acqui från Braida #6260. Men det är inte det minsta konstigt den mörkröda färgen, den alldeles lagom söta smaken och de fina mjuka bubblor sitter som en smäck till de flesta desserter. Antingen som här med jordgubbar och rabarber eller till något smaskig med choklad.
Fresita #7866 är ett fruktvin med både låg alkoholhalt och äkta jordgubbar. Var noga att vänd flaska några gånger så att allt blandar sig ordentligt. Jordgubbarna visar sin allra bästa sida och får sällskap i smak och doft av örter och lite solmogen citron. (obs! Besällningssortimentet)
Alkoholfria Fentimans Ginger Beer #1963 är en lite lyxigare alkoholfri läsk som är riktigt god till mat med lite hetta i. Så vad du än serverar till exempel till en god och chilihet jordgubbsalsa så möter den bubbliga drycken både jalapeno, lime och mynta på ett mycket bra sätt. Men du kan också prova Monte Araya Rosé #2621 ett mörkt rött rosévin från Spanien som doftar och smakar av solmogen tomat, hallon och så lite skalbeska från blodapelsin.
Platino Pink Moscato #77072 är ett bubbligt sött vin med låg alkoholhalt som under en lång tid varit det hippaste du kunnat dricka i L.A. Denna variant kommer från Spanien och bjuder på en bärig, något blommig smak med inslag av hallon, rosor, persika och fläder. Jag tror att den passar finfint till krämiga efterrätter och tårtor med jordgubbar.
Till en fräscha sommarsallad med t ex grillad kyckling och jordgubbar skulle jag gärna dricka ett glas Lambrusco del Fondatore #91140. Det är ett pärlande, lätt bubblande vin med frisk smak av jordgubbar, lingon och röda körsbär. Det rödfärgade skummet doftar och smakar av rosor.