Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nicoise m tonfisk & picklad rödlök.

by Anette Rosvall 2021/05/26
written by Anette Rosvall 2021/05/26
Skriv ut receptet
1,8K

Lite glad blev jag allt när jag läste att tonfisken har kommit tillbaka till Svenska vatten. Det verkar som om vattnen och djurlivet runt Sveriges kuster håller på att hämta sig. Därför är det viktigt att fortsätta tänka på vad man handlar för fisk. Att köpa MSC märkt är en självklarhet för mig och så verkar många tänka och kanske är det en av anledningarna till att vi nu ser mer liv i våra hav. Prova gärna att göra den här rätten. Min variant av Sallade Nicoise med frasig färskpotatis, primörer och rosastekt tonfisk som självklart MSC-märkt – det är gott både för dig och för jorden!

Den här rätten innehåller ganska många ingredienser som inte riktigt lirar toppenbra med vin. Därför rasslar jag iväg till ölhyllan och denna gång. Jag har blivit riktigt förtjust i den belgiska varianten Wit Bier som är en sort veteöl. Den blir opak för att skummet lägger sig som en hinna i hela glaset. Smaken blir rund och fruktig och inte så besk… dessutom hittar du nästan alltid smak av apelsin och korianderfrö och det tycker jag är gott!

Belgisk Witt Poppels Bryggeri Nr 88218
Vedett Witt Nr 1303


Nicoise m tonfisk & picklad rödlök.

Det här behöver du:

3 små färskpotatisar per person
3 msk vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk smör
2 ägg
100 gram gröna bönor
1 liten finhackad rödlök
4-6 små körsbärstomater
2 nävar sallad av valfri sort
200 gram MSC-märkt albacore tonfisk
salt o peppar

Dressing
2 msk svart olivtapenade
4 msk vitvinsvinäger

Till servering
Festkapris och oliver
några nypor provensalska kryddor
1/2 pressad vitlök
6 msk olivolja
Rör ihop alla ingredienser, smaka av m salt, svartpeppar och en liten nypa socker.

 

Gör så här:

Skär de kalla potatisarna i halvor, häll olja o smör i het stekpanna när smöret slutat fräsa lägger du i potatisarna. Låt dem få lite gyllene yta runtom och häll sedan på vin och vinägern, låt det dunsta i värmen. Lägg potatisen på ett fat och ställ den åt sidan ett slag. Sedan gör du samma procedur med de gröna bönorna. Koka sedan ett ägg per person som du vill ha det. Sotstek den färska tonfisken, lägg åt sidan medan du fortsätter med de färska grönsakerna. Skölj, dela och lägg upp, tills sist ringlar du dressingen över salladen och njuter din sallad.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
rasande god, rosa rabarberkompott
Nästa inlägg
TARA bjuder på jordgubbsmeny och jag sätter dryck till i några nyanser av rosa.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt