Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

TARA bjuder på jordgubbsmeny och jag sätter dryck till i några nyanser av rosa.

by Anette Rosvall 2021/05/27
written by Anette Rosvall 2021/05/27
jordgubbar, mazarinbotten, jordgubbstårta, midsommar
741

I nya numret av tidningen TARA hittar ni en galet god jordgubbsmeny. Som vanligt har jag tagit fram ett gäng drycker som jag tycker passar som en smäck till, alla i härliga nyanser av rosa. Recepten på t ex Sallad med jordgubbar, feta, druvor, pistaschnötter och crema di balsamico eller Isad jordgubbs- och rabarbersoppa med jordgubbspärlor, harsyra och vaniljglass hittar ni i tidningen men allt gott som passar till den smarriga maten finns här på min hemsida.

Jag vet att jag gärna tipsar om Brachetto d´Acqui från Braida #6260. Men det är inte det minsta konstigt den mörkröda färgen, den alldeles lagom söta smaken och de fina mjuka bubblor sitter som en smäck till de flesta desserter. Antingen som här med jordgubbar och rabarber eller till något smaskig med choklad.

Fresita #7866 är ett fruktvin med både låg alkoholhalt och äkta jordgubbar. Var noga att vänd flaska några gånger så att allt blandar sig ordentligt. Jordgubbarna visar sin allra bästa sida och får sällskap i smak och doft av örter och lite solmogen citron. (obs! Besällningssortimentet)

Alkoholfria Fentimans Ginger Beer #1963 är en lite lyxigare alkoholfri läsk som är riktigt god till mat med lite hetta i. Så vad du än serverar till exempel till en god och chilihet jordgubbsalsa så möter den bubbliga drycken både jalapeno, lime och mynta på ett mycket bra sätt. Men du kan också prova Monte Araya Rosé #2621 ett mörkt rött rosévin från Spanien som doftar och smakar av solmogen tomat, hallon och så lite skalbeska från blodapelsin.

Platino Pink Moscato #77072 är ett bubbligt sött vin med låg alkoholhalt som under en lång tid varit det hippaste du kunnat dricka i L.A. Denna variant kommer från Spanien och bjuder på en bärig, något blommig smak med inslag av hallon, rosor, persika och fläder. Jag tror att den passar finfint till krämiga efterrätter och tårtor med jordgubbar.

Till en fräscha sommarsallad med t ex grillad kyckling och jordgubbar skulle jag gärna dricka ett glas Lambrusco del Fondatore #91140. Det är ett pärlande, lätt bubblande vin med frisk smak av jordgubbar, lingon och röda körsbär. Det rödfärgade skummet doftar och smakar av rosor.

  • Brachetto d´Acqui från Braida #6260
  • Fentimans Ginger Beer #1963
  • Fresita #7866
  • Lambrusco del Fondatore #91140
  • Platino Pink Moscato #77072
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Nicoise m tonfisk & picklad rödlök.
next post
Bubbligt vin och smörgåstårta tillsammans med Malin blir till en mycket bra måndag.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

2023/01/27

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Amarone + Janssons frestelse = sant!

2022/12/19

Goda drycker till advent och julbord.

2022/12/10

Kunskap marinerad av portvin, Afternoon Tea och mycket...

2022/12/09

Missa inte det vilda julbordet på Fjäderholmarna!

2022/12/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt