På bilden ser du den ljuvliga rabarber drink Nåmi och Simon serverade innan middagen en vacker midsommardag i somras. Eftersom det är onsdag och s.k lilleördag så passar det ju bra att jag puffar för onsdagsdrinken. Så idag får ni alltså min take på en ljuvlig fruktig sour. I detta fall kommer smaken från rabarber och gin.
Rabarbersockerlag
3 dl socker
250 gram rabarber, jag brukar skala av det rosa på stjälkarna innan jag gör paj eller kräm. Då blir sockerlagen vackert rosa
1,5 dl vatten
Gör så här:
Börja med att lägga de rosa rabarberskalen i en mixer. Mixa tillsammans med socker och vatten tills du har en slät smet. Häll ner i en bunke och tillsätt vatten, rör tills sockret löst sig helt. Sila sedan bort rabarberfnaset och förvara sockerlagen i kylskåp.
Häll alla ingredienser i en shaker och skaka först torrt (dvs utan is). Skaka ordentligt så du får ett rejält skum. Sedan fyller du shakern med is och skakar igen så att drinken blir iskall. Sila upp i ett kylt glas och garnera med ngt fint!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!