Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

En paj med både västerbottensost och kantareller. Kan det bli mera svenskt?

by Anette Rosvall 2021/08/24
written by Anette Rosvall 2021/08/24
737

Visste ni att Västerbottensost är en av få svenska ostar som har en ursprungsbeteckning? Den kan bara kallas Västerbottensost om den tillverkas i Burträsk och ingen vet egentligen varför. Men det finns så klart några teorier. Kanske beror det på den otroligt kalkrika jorden i regionen? Eller så påverkas både kor och växtligheten som de äter av midnattssolen. En annan teori är att den unika husfloran i mejerierna där man tillverkar osten påverkar processen. Nåväl vad det än är så kan man ju konstatera att osten är mumma och vare sig man gör paj, ostpuffar eller annat smarrigt så blir smaken lika unik som god.

Ni har tidigare sett mitt recept på västerbottensost, nu skulle jag vilja utveckla detta genom att istället för att klicka löjrom över pajen istället strö ohemula mängder av nystekta kantareller över den goda pajen. Ni måste helt enkelt bara prova!

Västerbottensost i pajen och champagne i glaset är en bra start på festen!
Godaste drinktilltugget är små puffiga Gougères med getost och rosmarinpiffad honung

Smörstekta kantareller på mitt sätt

Det här behöver du:

400 gram rensade och delade kantareller
2 vitlöksklyftor, fint hackade
1 gul lök, fint hackad
en klick smör
salt och svartpeppar från kvarn

eventuellt lite fint riven parmesan för att det är vansinnigt gott
eventuellt lite fint hackad persilja för att det är snyggt

Gör så här:

Dela och rensa kantarellerna och lägg dem i en panna på medelhet värme. Ner med lök och vitlök och sedan låter du alltsammans ligga i pannan. Skaka lite granna på pannan så allt blir varmt och får lite färg. Efter ett tag tappar svampen sin vätska, det är bra. Först när vätskan gått tillbaka in i svampen, slänger du ner smöret. Låt svamp och lök fräsa en smula i smöret, dra från värmen smaksätt med salt och peppar och vänd ner det den rivna parmesanen och det finhackade gröna om du vill. Nu är svampen klar att äta!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Surströmming för eller emot! Hur tänker du?
next post
Onsdagsdrinken! Rabarber gin sour eller en syrlig, skakad gindrink

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt