Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Västerbottensost i pajen och champagne i glaset är en bra start på festen!

by Anette Rosvall 2021/06/15
written by Anette Rosvall 2021/06/15
1,5K

Att börja ett kalas med ädel bubblig dryck, och sabrera av korken är ett av mina allra bästa partytricks. Man dunkar liksom igång festen med ett brak eller ett skönt poff. Nu till midsommar skulle jag vilja tipsa om Louis Roederer Brut Premiere. En champagne som finns i alla möjliga flaskstorlekar från den lilla 375ml piccolon som passar på det riktigt lilla kalaset. Till den alldeles vanliga flaskan men även den gigantiska Methusalem på 6000ml som passar på den jättestora balunsen (finns i beställningssortimentet)

Som av en händelse är även mitt recept på Västerbottenspaj anpassat till storleken på festen. För ibland vill man ha flera små munsbitar, ibland några lite större portionsvarianter och ibland känner man att en hel paj skulle sitta fint. Så anpassa din pava till din paj dekorera med 7 sorters blommor och njut till midsommar!

Louis Roederer Brut PremierNr 7602

Västerbottenspaj

Det här behöver du:

Deg till cirka 30 stycken minipajer
( fyra portionspajer eller en stor paj - då behöver du dubbla receptet på fyllningen)
4,5 dl vetemjöl
200 gram kallt smör i kuber
1 ägg uppvispat
en nypa salt

Fyllning till 10 små pajer:
(dubbla receptet om du gör större pajer)
1 ägg
0,5 dl grädde
100 gram västerbottensost
3 msk konjak eller calvados
(det blir en jättegod brytning till osten men du kan strunta i det)
smaksätt med salt och svartpeppar

Till servering:
4 dl smetana
75 gram rom efter plånbok (jag valde löjrom)
dill och 7 sorters blommor

Gör så här:

Hacka ihop ingredienserna till degen med en kniv, eller i en matberedare. Tumma ut den i små aluminiumformar och låt dessa stå och vila i kylen i minst en halvtimme men gärna över natten. Förgrädda pajskalen i 10-15 minuter i 200 grader och låt dem svalna medan du gör fyllningen.

Pajerna gör du så här. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Skeda ner fyllningen i pajskalen grädda i cirka 15-20 minuter i 200 grader så att fyllningen blir fast och pajerna blir gyllenbruna och fina på ytan. Servera med smetana, löjrom och dekorera med dill och 7 sorters blommor.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Midsommarens alla nödvändiga och goda grilltips hittar ni här.
next post
Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt