Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Onsdagsdrinken! Rabarber gin sour eller en syrlig, skakad gindrink

by Anette Rosvall 2021/08/25
written by Anette Rosvall 2021/08/25
Skriv ut receptet
12,8K

På bilden ser du den ljuvliga rabarber drink Nåmi och Simon serverade innan middagen en vacker midsommardag i somras. Eftersom det är onsdag och s.k lilleördag så passar det ju bra att jag puffar för onsdagsdrinken. Så idag får ni alltså min take på en ljuvlig fruktig sour. I detta fall kommer smaken från rabarber och gin.

  • Stockholms Bränneri Pink Gin
  • Kyrö Pink Gin
  • Gordons Pink Gin

Anettes rabarber sour

Det här behöver du:

6 cl pink gin
3 cl citronsaft
4 cl rabarbersockerlag (recept nedanför)
2 cl äggvita

Rabarbersockerlag
3 dl socker
250 gram rabarber, jag brukar skala av det rosa på stjälkarna innan jag gör paj eller kräm. Då blir sockerlagen vackert rosa
1,5 dl vatten

Gör så här:

Börja med att lägga de rosa rabarberskalen i en mixer. Mixa tillsammans med socker och vatten tills du har en slät smet. Häll ner i en bunke och tillsätt vatten, rör tills sockret löst sig helt. Sila sedan bort rabarberfnaset och förvara sockerlagen i kylskåp.

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka först torrt (dvs utan is). Skaka ordentligt så du får ett rejält skum. Sedan fyller du shakern med is och skakar igen så att drinken blir iskall. Sila upp i ett kylt glas och garnera med ngt fint!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
En paj med både västerbottensost och kantareller. Kan det bli mera svenskt?
Nästa inlägg
Vegoburgare med röd kålsallad

Du borde verkligen prova det här också!

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Del 3 – min krabbpasta mumsfilibabba

2025/10/10

Nu är det snart Oktoberfest. Det betyder öl...

2025/09/19

Ni som missade fläderblommorna… nu finns bären redo

2025/09/17

Mont d’Or – en ost för höstens och...

2025/09/12

Chai te med saffran för att det bara...

2025/09/08

Hemodlat, grillat och galet gott. Här är mina...

2025/08/01

Alkoholfritt på bordet!

2025/07/23

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör....

2025/07/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!