Om man inte har någon födelsedag, namnsdag eller annan bemärkelsedag i familjen så finns det ändå alltid något att fira. Idag står i Temakalendern att det är Hemslöjdens-, Scooterns- och skäggets dag. Men det är även möjlighet att höja hatten för en så viktig sak som de ungas psykiska hälsa.
I matväg kan man välja att hylla ostron eller varför inte bacon. När jag köper bacon så är det helst sådant från en liten närliggande gård. Då blir det torrt och alldeles krispigt! Mums till äggröra på frukost eller lunch, mums även i en carbonara. Men det finns oändliga möjligheter för detta rökta rimmade fläsk.
För ett tag sedan var jag i Kristianstad och kikade på hur man gjorde ”riktig” bacon. I en källare helt svartglansig av rök och eld hängde de små fläsksidorna på tork. Jag fick även se när de hängdes in i en kammare med öppen eld. Det är den sortens bacon som blir krispig, och härligt knaprig när man steker den. Och det den sortens bacon jag vill hylla idag! Bland annat genom en riktigt smarrig kladdkaka… –”Med bacon?” kanske du frågar. Japp svarar jag, det är svinigt gott! (pun intended) På bilden här ovanför ser du en annan Bacon man kan hylla. Närmare bestämt en av mina favorit konstnärer Francis Bacon, som är känd för sina råa, våldsamma och kraftfulla målningar. Heja & Hurra helt enkelt!