Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Snabba men ändå långsamma frukostfrallor.

by Anette Rosvall 2021/09/03
written by Anette Rosvall 2021/09/03
Skriv ut receptet
1,1K

Håll med om att det är fasligt gott med nybakat bröd till frukost. Men kan vi också komma överens om att vi inte orkar gå upp i svinottan för att baka?! Då är det ju utomförträffligt bra att du får det här receptet av mig. Du gör jobbet på kvällen, bakar av på morgonen. Du kan alltså överraska din frukostkompis med doftande, ljumma, frallor där smöret smälter mellan fingrarna, en god skiva ost och så den där smarriga marmeladen sitter som en smäck ovanpå. Vem vet vad som kan hända efter det?!

Snabba men långsamma frukostfrallor

Det här behöver du:

Cirka 25 stycken
5 dl ljummet vatten
12 gram jäst
örtkryddor - t ex 2-4 msk oregano
1 dl gräsig olivolja
1 msk salt
cirka 12,5-15 dl mjöl spara lite till utbakningen

Gör så här:

Rör ut jäst och kryddor i vattnet, tillsätt salt och olivolja och arbeta ner mjölet. När degen har börjat bli fast och torr, häller du upp den på en köksbänk och börjar knåda. Knåda tills degen är smidig och blank. Baka då ut bullar, lägg dem på plåten och täck med plast. Antingen låter du dem jäsa i en timme. Eller så ställer du in dem i kylskåpet och låter dem jäsa över natten samt överraskar någon du gillar med nybakade frallor. Vem vet vad du får som tack!

Baka av dem i cirka 10 minuter i 175 grader eller tills de blir gyllenbruna.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Lemonade, lemoncurd och bubblig dryck blir onsdagsdrinken.
Nästa inlägg
Det finns alltid en anledning att fira. Idag är det bland annat Mr Bacon som hyllas.

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt