Min kompis Karoline är en goding. Och dessa räkor som hon gör är minst lika smarriga. Jag kallar dem Karros heta räkor och serverar dem varenda gång jag vill impa på någon….
Vill du dricka något gott till så passar en riesling med lite restsötma finfint till att plocka upp hettan och smakerna i dessa fantastiska skaldjur. Här nedanför hittar du fyra goda varianter.
Wiltinger Alte Reben Riesling, 2019 #92012
Pegasus Bay Riesling, 2018 #92165
Georg Breuer Riesling Sauvage #5899
Leitz Eins Zwei Dry Riesling, 2020 #5822
Karros heta räkor
Det här behöver du:
500 gram varanasiräkor MSC märkta
10 cm purjolök, strimlad
2 stora vitlökklyftor, fint hackade
1 tumme ingefära, finhackad
1 stor och medelhet röd chili
2 msk tomatpuré
1 msk curry
2 tsk strösocker
1 dl vitt vin
en skvätt vispgrädde
olivolja, salt och peppar
servera med rostat vitt rustikt bröd
Gör så här:
Skala och finhacka purjo, vitlök, ingefära och chili Fräs mjuka i olja och tillsätt tomatpure, curry och vin. Låt allt bli hett och släng sedan ner räkorna i det varma, de ska bli riktigt heta och sedan smakar du av med salt, peppar och möjligen en nypa socker. Är såsen för tjock eller lite för chilihet? Späd med lite grädde, vispa runt och sedan lägger du upp hela trudelutten på gott rostat bröd.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!
2 comments
Ohh dessa ska jag gör till frugan! Tack!
Det gör du rätt i! Hon är värd det 😀
Comments are closed.