Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Men hallå! Vad hände, jag missade kladdkakans dag!

by Anette Rosvall 2021/11/08
written by Anette Rosvall 2021/11/08
Skriv ut receptet
504

Höstlovet swischade förbi och jag missade kladdkakans dag! Det är oförlåtligt men jag kan skylla både på lov och lite annat jox som stört min mat-mojo. Nu tänker jag att med denna goda chokladkaka. Den här bakas med körsbärssylt kan frysas och tas fram vid behov och då garneras med en glansig chockladganache.

Körsbärs- och chokladkaka med fudgeglasyr.

Det här behöver du:

Kaka
225 gram rumstempererat smör
4,5 dl strösocker
4 ägg
150 gram chokladknappar eller lika mycket finhackad choklad
1 dl creme fraiche
2 dl fast körsbärssylt
6 msk kakao
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
2 krm salt

Fudgeglasyr
50 gram smör
0,5 dl mörk sirap
1,5 dl grädde
200 gram choklad, finhackad

Garnera gärna med siktat florsocker, hela körsbär och servera med vispad grädde.

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader och smöra sedan en springform (20 cm i diameter) och lägg ett papper i botten. Vispa smör och socker fluffigt, ner med ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan dem. När du har en fin slät fluffig smet så är det dags att hälla i resten av ingredienserna. Men gör det försitigt för det är luften i den fluffiga smeten som gör kakan hög och vacker. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem med en spatel i omgångar med övriga ingredienser.

När allt är fint och ordentligt blandat, häller du ner smeten i den smorda formen och låter kakan gå i 45-50 minuter i ugnen. Kakan skall vara fast men inte torr när den är färdig. Ta ut den, låt den svalna medan du gör glasyren.

Koka upp smör, sirap och grädde till kokpunkten, häll det heta över chokladhacket och rör med en spatel tills all choklad har löst sig. Låt den svalna en smula och bred den sedan i ett jämnt lager över kakan. Servera med körsbär, florsocker och vispad grädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Får man fresta med en cheesecake med choklad och björnbär?
Nästa inlägg
Karro är lika het som räkorna!

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt