Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Får man fresta med en cheesecake med choklad och björnbär?

by Anette Rosvall 2021/10/28
written by Anette Rosvall 2021/10/28
Skriv ut receptet
827

Kan man få fresta med en cheesecake med choklad och björnbär? Den passar fint nu till halloween för den är syndigt mörk chokladig, nästan svart med små mörka bär som dyker upp som juveler i varje tugga. Så sluta jiddra och gör min choklad- och björnbärscheesecake. Och du häll något gott i glaset också du hittar tips och recept hittar här nedanför.


  • Masi Angelorum Recioto #72068
  • Castaño Dulce Monastrell #8412

Chocolate Blackberry cheesecake

Det här behöver du:

Botten
200 gram chokladkex (jag använde Oreokakor utan den vita fyllningen)
75 gram smör

Fyllning
600 gram philadelfiaost
2,5 dl crème fraiche
200 gram smält mörk choklad
1 dl grädde
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 ägg
250 gram björnbär (om du använder frysta bär, så rulla dem lite i potatismjöl innan du blandar ned dem i smeten)

Garnering
Florsocker
Björnbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader. Smöra en springform (25 cm diameter).

Börja med att göra pajskalet. Blanda chokladkakor med smält smör och nötter. Tumma ut degen i en ugnsfast form och grädda den i 10 minuter. Ta ut den ur ugnen när den är gyllene och låt den svalna.

Under tiden gör du fyllningen. Vispar philadelphiaost och crème fraiche mjukt och smidigt, tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt smält chokladen. Blanda ordentligt och skrapa med en slickepott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.

Häll sedan fyllningen i den smorda formen , tryck ned bören i kakan och grädda sedan i 1 timme och 10 minuter. Den är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen. När kakan är klar ska den stå och svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det sätter du plastfolie på kakan och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar. Före servering lägger du på bären och siktar sedan florsocker över, du kan du gärna låta kakan stå i rumstemperatur i en kvart till en halvtimme, den blir godare när den är rumsvarm.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

kakaMat och vinpartytårtavintips
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
All´arrabiata – arg eller häftig pasta
Nästa inlägg
Men hallå! Vad hände, jag missade kladdkakans dag!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt