Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

All´arrabiata – arg eller häftig pasta

by Anette Rosvall 2021/10/25
written by Anette Rosvall 2021/10/25
Skriv ut receptet
2,3K

Veckan som gått har varit lite väl händelserik så igår kände jag att jag behövde en pasta med lite tryck i. Jag lagade därför en pasta all arrabiata till me, myself and I. Hällde upp ett glas vitt (ja, det funkar jättebra till pasta). När man googlar på just All´ arrabiata som den här pastan heter så får man reda på att ordet arrabiata betyder arg. Om man gör som man ska och inte snålar med kryddorna så är smaken riktigt het och häftig, ja kanske till och med lite arg. Prova att göra den här exakt efter receptet om du tycker den blir för stark så späd såsen med lite grädde eller creme fraiche så blir den mildare. Men kanske du också är på ett ställe där du behöver lite arg eller häftig pasta.

Buon appetito!

Pasta all´ arrabiata

Det här behöver du:

450 g penne rigate
(eller annan pasta som suger åt sig såsen så bra jag använde buccatini)
1 dl finhackade / krossade tomater
1  finhackad gul lök
4 finhackade vitlökar
en rejäl skvätt riktigt god olivolja
4 msk tomatpure
½ - 2 tsk chiliflakes (som du mortlar innan du fräser dem)
salt (eller mosade 1-2 sardeller i olja)
färskriven parmesan - enorma mängder
ev. persilja till dekoration

(Ev 100 g bacon, skivad i tärningar eller strimlor - men helst inte, den här rätten är veggo i orginal och godast så)

Gör så här:

Koka upp en kastrull med ordentligt saltat vatten, men lägg inte i pastan riktigt än. Nu skall du göra såsen, fräs lök, vitlök och chilipeppar i en skvätt av olivoljan på svag värme tills det har blivit mjuka och fått lite färg, se till så att vitlöken inte blir för mörk, då blir den bitter, låt även tomatpurén fräsa en liten stund i oljan så får du fram den där söta goda tomatsmaken. (om du vill ha bacon i så slänger du ned det i pannan också och låt det småsteka i en fem minuter) Tillsätt sedan tomaterna och om du vill mosar du ned sardellerna (de har en vansinnigt god sälta) låt sedan såsen stå och puttra på låg värme innan pastan kokas, gärna en 15 minuters tid, så såsen uppnår den rätt konsistens plus en intensiv smak.

Nu kokar du pastan enligt instruktioner på paketet. Fös ner dem i såsen, smaka av med svartpeppar från kvarnen och eventuellt lite salt, beroende på om du har använt sardeller eller ej. Rör ner en skvätt olivolja till i såsen. Servera rätten med en rejäl näve riven parmesan och eventuellt lite persilja som dekoration.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

argItaliensktköttfri måndagparmesanpastasardellerveggo
5 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rom – mörk mystisk och alldeles, alldeles underbar.
Nästa inlägg
Får man fresta med en cheesecake med choklad och björnbär?

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

5 comments

Persilja 2013/01/28 - 09:22

Mums. Det här blire idag! 🙂

kimmik81 2013/01/28 - 11:08

Mmmm. Måste. Prova. 🙂

admin 2013/01/28 - 11:47

Det är starkt och gott, Lycka till!

Ami 2013/01/28 - 11:18

Ser riktigt gott ut. Mumma för gommen!

admin 2013/01/28 - 11:47

Ja, hoppas det smakar 😉

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt