Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

All´arrabiata – arg eller häftig pasta

by Anette Rosvall 2021/10/25
written by Anette Rosvall 2021/10/25
1,7K

Veckan som gått har varit lite väl händelserik så igår kände jag att jag behövde en pasta med lite tryck i. Jag lagade därför en pasta all arrabiata till me, myself and I. Hällde upp ett glas vitt (ja, det funkar jättebra till pasta). När man googlar på just All´ arrabiata som den här pastan heter så får man reda på att ordet arrabiata betyder arg. Om man gör som man ska och inte snålar med kryddorna så är smaken riktigt het och häftig, ja kanske till och med lite arg. Prova att göra den här exakt efter receptet om du tycker den blir för stark så späd såsen med lite grädde eller creme fraiche så blir den mildare. Men kanske du också är på ett ställe där du behöver lite arg eller häftig pasta.

Buon appetito!

Pasta all´ arrabiata

Det här behöver du:

450 g penne rigate
(eller annan pasta som suger åt sig såsen så bra jag använde buccatini)
1 dl finhackade / krossade tomater
1  finhackad gul lök
4 finhackade vitlökar
en rejäl skvätt riktigt god olivolja
4 msk tomatpure
½ - 2 tsk chiliflakes (som du mortlar innan du fräser dem)
salt (eller mosade 1-2 sardeller i olja)
färskriven parmesan - enorma mängder
ev. persilja till dekoration

(Ev 100 g bacon, skivad i tärningar eller strimlor - men helst inte, den här rätten är veggo i orginal och godast så)

Gör så här:

Koka upp en kastrull med ordentligt saltat vatten, men lägg inte i pastan riktigt än. Nu skall du göra såsen, fräs lök, vitlök och chilipeppar i en skvätt av olivoljan på svag värme tills det har blivit mjuka och fått lite färg, se till så att vitlöken inte blir för mörk, då blir den bitter, låt även tomatpurén fräsa en liten stund i oljan så får du fram den där söta goda tomatsmaken. (om du vill ha bacon i så slänger du ned det i pannan också och låt det småsteka i en fem minuter) Tillsätt sedan tomaterna och om du vill mosar du ned sardellerna (de har en vansinnigt god sälta) låt sedan såsen stå och puttra på låg värme innan pastan kokas, gärna en 15 minuters tid, så såsen uppnår den rätt konsistens plus en intensiv smak.

Nu kokar du pastan enligt instruktioner på paketet. Fös ner dem i såsen, smaka av med svartpeppar från kvarnen och eventuellt lite salt, beroende på om du har använt sardeller eller ej. Rör ner en skvätt olivolja till i såsen. Servera rätten med en rejäl näve riven parmesan och eventuellt lite persilja som dekoration.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

argItaliensktköttfri måndagparmesanpastasardellerveggo
5 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Rom – mörk mystisk och alldeles, alldeles underbar.
next post
Får man fresta med en cheesecake med choklad och björnbär?

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

5 comments

Persilja 2013/01/28 - 09:22

Mums. Det här blire idag! 🙂

kimmik81 2013/01/28 - 11:08

Mmmm. Måste. Prova. 🙂

admin 2013/01/28 - 11:47

Det är starkt och gott, Lycka till!

Ami 2013/01/28 - 11:18

Ser riktigt gott ut. Mumma för gommen!

admin 2013/01/28 - 11:47

Ja, hoppas det smakar 😉

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt