Idag är det extra grått och tråkigt ute. Men jag känner mig ändå peppad och inspirerad för mitt instagramflöde svämmar över med bilder och filmer på människor som dricker varma drycker som toppas med både vispad grädde och diverse starka drycker. Jag tänker att det förutom dryck går att fylla din kopp med kaka, använd samma topping alltså vispad grädde och diverse starka drycker. Undrar du vilka… titta här nedanför. Där finns också receptet på den goda brownien i kopp toppad med grädde och sprit.
Smält smöret i en kastrull, rör ner socker och låt det halvsmälta på låg värme. Vispa under tiden äggen så de blir lite fluffiga, ner med kakao, salt, kaffe och vanilsocker i äggfluffet. När socker och smör är färdigsmält häller du ner det i äggsmeten och rör om ordentligt. Sikta sedan ner mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ihop smeten. Tillsist vänder du ner chokladknapparna och valnötterna och pytsar över den tjocka smeten i en form med löstagbar kant. Lägg gärna ett smort bakplåtspapper i botten, då blir det lättare att få loss kakan hel. Baka kakan i 175 grader i cirka 25 minuter. Den ska vara fast men fortfarande fuktig. Låt den stå och svalna och skopa sedan ner rejäla bitar i dina fina koppar. Toppa med grädde och sprit!