Har du en Bucketlist? Det vill säga en lista där dina allra högsta önskningar står, där du skrivit ner det som absolut skall hinnas med att göra innan du inte orkar längre? Det har jag och min lista är jättelång, nästan som en hel roman och till största delen inriktad på ät- och drickbart. Jag har t ex en massa restauranger som jag vill besöka, en hel del mat som jag måste laga och äta, flera sorters vin som jag absolut har lust att prova. Ja, du förstår säkert. Att vara foodie och winelover är underbart på många sätt, men det är lite jobbigt också. För jag hinner inte avverka min lista i samma takt som den fylls på med nya ”must-haves”. Bara här i Sverige finns upplägg till ett helt kapitel i min roman Must-do-before-I-lay-my-head-down. Och sedan är ju hela världen också full av spännande människor jag vill umgås med samt resmål som man gärna kopplar ihop med både saker att äta och sagda människor.
Shakshouka till frukost är en bra kombination med trevligt sällskap. Rätten är ursprungligen en nordafrikansk kryddstark ragu med tomat, paprika och lök, i röran pocheras ägg. Viss låter det gott! första gången jag åt den var på en bakgata i Tel Aviv, som en sen frukost. Det var underbart och jag vill gärna åka dit igen men det går så klart att laga den hemma också. Kanske gör det i helgen för rätten passar lika bra som frukost, vickning eller som rejäl brunchrätt. Doppa ditt rostade bröd i såsen och försök få upp så mycket av ägget som möjligt, drick något gott till och sedan klarar du av mer än du tror. Här nedanför hittar du mitt recept men först några dryckestips!