För ett tag sedan var jag på en härlig middagsdejt med en kollega som har exakt samma – ja kanske till och med lite högre – kärlek till mat och råvaror som jag har. Hon har till exempel 8 olika pepparkvarnar i sitt kök i olika färger, så klart fyllda med olika pepparsorter. För du vet väl att förutom det vi kallar ”vanlig svartpepparn eller egentligen ”Tellicherry” finns en mängd olika sorter som passar till en mängd olika saker. Har du provat att rosta din långpeppar, krydda laxen med den florala timutpepparn. Känt hur den explosiva vihn lin pepparn utmanar dina smaklökaer eller hur fint batakpeppars tydlig smak av mandarin toppar grillat fläsk. Min kompis tipsade mig om The Pepper Quest och där har jag nu botaniserat och lärt mig massor. En av de sorter som är presenterade på sidan – egentligen inte alls någon peppar utan istället släkting till citrusfrukten – är sichuanpeppar. I den här rätten får den sällskap av kyckling och russin i en god gryta.
Rätten blir bäst om kycklingen får marineras över natten så det här är något du kan fixa med på kvällen dag 1 för att ha allt klart till en god middag dag 2.
Det finns så mycket gott att upptäcka har du provat timut-, långpeppar eller sichuanpeppar?
1,9K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg