När jag kikar ibland mina recept så hittar jag en massa smarrigt som passar utmärkt till midsommarfesten. Jag brukar själv fara ut i Stockholms skärgård och fira småskaligt med bästis och några få väl utvalda kompisar. Men i år blir det lite annorlunda. På min lott står att baka tårta till en massa personer som kommer på ett hejdundrande kalas.
Jag funderar på att göra en traditionstyngd engelsk efterrätt som kommer ifrån staden Bakewell i Derbyshire. Från allra början en pudding, men nu en paj som blivit favorit i många engelska hem. I det här receptet har jag svenskifierat till receptet lite och använt jordgubbar (finns en variant med rabarber och hallon här) man tager ju alltså vad man haver. – receptet hittar du nedanför.
Men du! Hur firar du midsommar och vad får absolut INTE saknas på matbordet eller grillen? Här nedanför hittar du Ullas ljuvliga förrätt, grillad fisk, grillat kött samt såser, tillbehör och självklart en hel massa dryckestips.