Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Grillad fisk, rostad fänkål, pimpat smör och gott vitt vin. En midsommardröm om du frågar mig.

by Anette Rosvall 2021/06/17
written by Anette Rosvall 2021/06/17
1,9K

Jag lovar att du kommer att drömma vackra midsommarnattsdrömmar om följer mitt recept och mitt dryckestips. För lyssna nu bara…marinerad och grillad fisk, riktigt gott, vispat och pimpat smör, fänkål, jordärtskocka och potatis som rostats gyllene i ugnen. Om du dessutom klämmer saften ur den rostade citronen över alltsammans sitter det så klart som en smäck tillsammans med det vita svala vinet Mansianco från Venetien i Italien.

Grillade marinerade fiskspett med smarrigt smör samt rostad potatis- och fänkålssallad

Portioner: 4

Det här behöver du:

800 gram fisk och/eller skaldjur (jag använde torskrygg)

Marinad till sjödjuren
saften och skalet från 2 lime
2 msk oystersås
1 dl hackad dill
1 dl olja
2 hackade vitlökar
salt och peppar

Smarrigt smör
100 gram rumsvarmt smör
1 dl finhackad salladslök (av det vita)
4 msk fint hackad dill
saften från den grillade citronen
0,5 dl fint riven parmesanost

Rostad potatis- och fänkålssallad
4 medelstora (eller 8 små) potatisar
1 fänkålsstånd
4 jordärskockor
olja
vilök
timjan
salt och peppar
1 citron

Gör så här:

Skär fisk och skaldjur i jämna bitar och lägg i marinaden helst över natten men minst 4 timmar. Trä upp på spett och grilla eller stek tills allt är färdigt. (olika tider för olika fiskar och skaldjur)

Vispa smöret vitt och pösigt och vänd till sist ner överiga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Rulla till en rulle och lägg svalt till servering. Skär i skivor och lägg på det nygrillade.

Sätt ugnen på 185 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform och dela rotsaker och fänkål i skivor. Lägg skivorna i en stor skål och häll över olja, hackad vitlök, salt, peppar och fint hackad timjan. Se till att alla skivor får olja och kryddor på sig och lägg dem sedan i formen. Lägg även citronen med snittsidan uppåt. Låt alltihop gå i 45 minuter eller tills du har en fin gyllenbrun och frasig yta på grönsakerna. Servera varmt med fisk och smör, kläm saften från den grillade citronen över alltsammans och servera även med eventuellt en fräsch grönsallad!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.
next post
Tänk va bra! även i år fyller min syster år samma helg som Chenin day.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt