Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Detta kan vara de mjällaste grillade revben du någonsin ätit.

by Anette Rosvall 2021/06/21
written by Anette Rosvall 2021/06/21
5,6K

Under en period i mitt liv så hängde jag mycket i Florida. Där finns en restaurangkedja som heter RibCity där man serverar revbensspjäll. Det här receptet är inspirerat av de fantastiskt möra och mjälla revbenen därifrån. Först kokas de i en lag, sedan marineras de – helst över natten – sedan grillar man spjällen så de får en god yta. Sedan är det bara att servera dina supermöra marinerade grillade revbensspjäll med smashad potatis, chimichurri och syrlig tomat- och bönsallad plus ett riktigt smarrig rödpang. Då är det check på midsommargrillen… ja och om du undrade så hittar du så klart både recept och tips på vin här nedanför…

Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon #3501
Ringbolt Cabernet Sauvignon #6278

Supermöra marinerade grillade revbensspjäll med smashad potatis, chimichurri samt syrlig tomat- och bönsallad

Det här behöver du:

Revben kokning
vatten
2 st stjärnanis
6 svartpepparkorn
salt
1,5 - 2 kg revbenspjäll

Revben marinad
0,5 dl plommonsås
4 msk soya
4 msk sweetchilisås

Chimichurri
1 röd chilifrukt
1 kruka färsk koriander
1,5 dl finhackad persilja
3 vitlöksklyftor
1 charlottenlök, finhackad
0,5 dl rödvinsvinäger
1,5 dl god olivolja
rivet skal från en citron
salt
svartpeppar från kvarnen

Syrlig tomat- och bönsallad
400 gram blandade bönor (finns i tetrapack)
3 stycken tomater
1 rödlök, fint hackad
en liten knippa bladpersilja
4 msk rödvinsvinäger
8 msk olivolja

Smashed potatoes
12 -16 stycken fina potatisar
olivolja en rejäl skvätt
2 vtilöksklyftor, finhackade
salt
svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Vi börjar kvällen innan för att få riktigt möra och goda revbensspjäll. Lägg spjällen i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker, krydda låt ribben koka i denna lag 30 minuter, dra kastrullen av spisen sila av och låt dem svalna i kylen över natten. På morgonen blandar du marinaden i en påse och slänger ner ribben. Låt dem ligga där och mysa tills det är dags att grilla.

Hacka eller mixa alla ingredienser så fint du bara kan, blanda ihop, smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft. Ställ åt sidan gärna över natten så smakerna gifter sig.

Tag de bönor du gillar bäst (jag valde svarta) skölj dem och häll dem i en skål. Dela tomaterna och ta bort kärnhuset, finhacka sedan köttet. Finhacka rödlöken och blanda sedan ihop dem tillsammans med finhackad bladpersilja, rödvinsvinäger och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.

Börja med att koka potatisen i väl saltat vatten i 20 minuter eller tills de är färdiga. Under tiden blandar du oljan med vitlök, finhackad persilja och kryddor. Häll av vattnet från potatisarna och lägg upp dem på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 185 grader och pressa nu potatisarna med en trägaffel. Så att de går sönder men ändå håller ihop. Fördela den smaksatta olja över de smashade potatisarna och låt dem sedan gå i 45 minuter i ugnen eller tills de är gyllenbruna och frasiga smaksätt med salt och peppar

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Nya tips i tidningen TARA – sådant som passar till vegetariska grillrätter.
next post
Rosvalls Romantiska jordgubbsmarmelad och lite annat blommigt.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt