Örtig färs grillat på spett kan också kallas shishkebab och är ett supersmarrigt sätt att tillaga svenskarnas favorit produkt köttfärsen. I vanliga fall man köper ett paket köttfärs från sin butik är nog vanligast att man galopperar hem och gör köttfärsås till spagetti eller hamburgare. Det är underbara ting att äta och alldeles utomförträffliga recept hittar du så klart här hos mig. Men som jag brukar säga så är ombyte av yttersta vikt i alla lägen. Så varför inte prova dessa kryddiga köttfärsspett, serverar dem med platta bröd, aivar relisch, majonnäs, picklade grönsaker och sallad…. Jag lovar! Det blir en middag att minnas. Du får så klart även tips på hur du lagar en alldeles makalöst god hamburgare samt klassikern ragu Bolognese.
800 gram färs, jag använde lammfärs 3 vitlöksklyftor 5 cm färsk ingefära, riven 1 ägg 1 tsk paprikapulver, rökt 2 tsk malen spiskummin 2 tsk garam masala 1 tsk korianderpulver 1 tsk chiliflakes salt grillpinnar
Gör så här:
För att slippa att köttet fastnar så börja med att lägga grillpinnarna i blöt. Riv vitlök och ingefära, blanda med färs, ägg och kryddor. Tryck sedan på kebaben på varsin pinne och lägg dem på grillen. Tiden på grillen är lite beroende på hur tjocka dina kebaber. Men räkna med mellan 10-15 minuter. Rulla lite på dem under tiden så får de färg runt om.
Servera med aivar relish, platta bröd och picklade grönsaker.... MUMS!
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!