En gång per år hyllar vi Ivans mormor. Det gör vi genom att laga Pelmeni enligt hennes recept under barnbarnets vänliga men bestämda hand. Ivan talar om hur viktigt det är att knåda degen tills den är smidig och mjuk. Nödvändigheten i att kavla densamma tills den är flortunn, och att absolut under inga omständigheter slarva med hopsättningen av de små pastaknytena. När tillagningen är färdig så äter vi tillsammans och skålar – i vodka så klart – till mormors ära. Ni kanske undrar vad pelmeni är… Det kan jag berätta. Det är en rysk rätt, små degknyten – lite som ravioli – fyllda med kött, svamp eller grönsaker ofta serverade med smetana, dill, ättika och smör. Vill du prova? Då hittar du receptet – ömt nedskrivet av Ivan, tack för det!
Vi hyllar Ivans mormor, lagar pelmeni och skålar i vodka.
2,K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/